Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

WordPress oldal iPhone, iPod, iPadre

2010 8. 26.

in WordPress tippek

A mai világban nem elég csak a számítógépekre koncentrálódni. Fontos hogy minnél több platformon publikáljuk az oldalunkat, blogunkat.
Az utóbbi években egyre jobban előretörtek a mobil platforok, olcsóbbak lettek a mobil internet díjak. A mobil platformok előretörésében és fejlődésében nagyban hozzájárultak az apple által kitalált hordozható gépek, közöttők is nagyrészben az apple telefonja az iPhone.
Több mint három éve van a piacon de minden rekordot megdöntött amit el lehet képzelni. Szinte minden gyártó az ő telefonjait kezdte el másolni és platform

független szoftvert készíteni saját telefonjai számára. A bravenewcode.com is meglátta ebben a lehetőséget és fejleszetett a világ legsikeresebb CMS rendszerére a WordPress-re egy mobil platform kompatibilis plugin-t amivel is mobilon követhetjük végig oldalunkat.

Először is ha saját oldalt szeretnénk készíteni fontos hogy az optimális tárhelyet találjuk meg oldalunk számára aminek a kompatibilitása 100%-osnak tekinthető a WordPress-el szemben. Mielőtt nekiesnénk a telepítésnek olvassunk egy kicsit utána a WordPress-nek!

Miután feltelepítettük a WordPress-t és testreszabtuk a magunk ízlése szerint itt az ideje hogy a feltelepítsük a wptouch plugin-t.

  • Töltsük le innen!
  • Csatlakozzunk a tárhelyünkhöz FTP-n keresztül
  • Menjünk a  “wp-conten/plugins/”   mappába
  • A letöltött wptouch mappát másoljuk fel a fentebbi mappába
  • Most már csak az admin felületünkön kell aktiválni a plugin-t kattintsunk a bővítmények fülre és ott engedélyezzük a wptouch plugint

Ha mindent jól csináltunk akkor a plugin aktiválódott!

A wptouch-nak van egy fizetős változata ami egy kissé több beállítási lehetőséget biztosít számunkra.
A wptouch gyakorlatilag platformfüggetlen tehát iPhone, iPod touch, Android, Opera Mini, Palm Pre és BlackBerry Storm.

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS