Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

WordPress kézi frissítése

2014 2. 10.

in WordPress tippek

Ha saját magunk szeretnénk “kézzel”, manuálisan frissíteni WordPress weboldalunkat, az alábbi lépéseken keresztül könnyedén megtehetjük. A manuális frissítés lehet a probléma-megoldás része is abban az esetben, ha a WordPress adminisztrációs felületére nem tudunk belépni.

1. Lépjünk be a WP adminisztrációs felületére és készítsünk biztonsági mentés az adatbázisról. Ehhez kattintsunk az Eszközök menü Export menüpontjára, majd pedig az Export fájl mentése gombra.

2. Emellett (vagy ha nem tudunk belépni az admin felületre, akkor feltétlenül) ajánlott biztonsági mentést készíteni a TELJES WordPress honlapról. Ezt a tárhely-szolgáltatás vezérlőpultjából általában el tudjuk végezni (a szolgáltatásunkban is elérhető CPanel tárhely esetében a Teljes biztonsági mentés funkciót használjuk), vagy egy FTP kliens szoftverrel illetve az adatbázis mentéshez pl. phpMyAdmin hozzáféréssel a legkönnyebb megvalósítani (amire a későbbiekben a frissítésnél is szükségünk lesz).

3. A manuális frissítés megkezdéséhez le kell töltenünk a WordPress hivatalos oldaláról (magyar nyelv esetén: a WP legfrissebb verzióját és kicsomagolni a saját gépünkön (nem a tárhelyen!).

4. Az FTP kliens szoftver (pl. TotalCommander, FileZilla) segítségével lépjünk be a tárhelyre, keressük meg a WordPress honlap anyagait tartalmazó mappát, majd töröljük innen a wp-includes és wp-admin mappákat.

5. Ezután jöhet az említett mappák saját gépünkön található (új) verziójának feltöltése/másolása a tárhelyre, a teljes tartalmukkal együtt.

6. Következik a wp-content mappa, de NE töröljük a tárhelyről! Az FTP kliensben mind a tárhelyen, mind a saját gépünket mutató ablakban lépjünk be a wp-content mappába és másoljuk fel a mappa tartalmát a tárhelyre. Amikor az FTP kliens szoftver rákérdez, hogy felülírja-e a már létező fájlokat, válasszuk az Igen -t.

7. Végül a WordPress honlap gyökérkönyvtárában található fájlokat is másoljuk fel, szintén felülírva a már létezőket.

8. Az utolsó lépés: nyissuk meg a WordPress adminisztrációs felületének belépő oldalát (honlapcím/wp-admin vagy wp-login.php), majd frissítsük az adatbázist. Ezt a lehetőséget a rendszer automatikusan felajánlja, csak rá kell kattintani, nincs más teendőnk.

Ezzel el is készültünk WordPress honlap manuális frissítésével!

Olyan tárhelycsomagot keresel, mely alkalmas a legújabb, legfrissebb WordPress futtatására? Megtaláltad! Biztonságos és megbízható CPanel szervereinken üzemeltetett WordPress Tárhely csomagunk megfelel minden kritériumnak!

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS