Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

WordPress kezdőknek – Alapok 1/5

2010 8. 18.

in WordPress tippek

Most pedig a WordPress tartalom kezelő rendszert fogjuk bemutatni 5 ponton kereszetűl.

A legelső amit tudni kell mielőtt belevágunk hogy mi is az a WordPress?
A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer (CMS) amit főképpen a mezei internetezőnek szántak, aki bele szeretne kóstolni a weboldalak, honlapok világába.
Semmiféle HTML, CSS, PHP vagy Flash háttér nem szükséges hozzá! Ezt nagyon fontos megjegyezni hiszen ebben rejlik a legnagyobb előnye!

Akkor kezdjük is az elején:
Először is gondoljuk át hogy milyen irányba szeretnénk vinni az oldalunk irányát. Én a legkedveltebb részét fogom most bemutatni a WordPress Blog-ot!

A legelső ami szükséges a blogunk mükődéséhez az a tárhely. A tárhely nélkül nem tudjuk megosztani blogunkat másokkal. A tárhely kiválasztásában szempontokat kell felálítanunk magunk előtt. A legfontosabb az hogy stabil és 100%-ban támogassa a CMS rendszereket.
Erre persze vannak külön erre szakosodott tárhelyek. Ha hosszú távon szeretnénk üzemeletetni blogunkat nem válasszunk ingyenes tárhelyet!

Miután kiválasztottuk a tárhelyet ideje letölteni magát a WordPress-t! A hivatalos oldalról töltsük le ne válasszunk más kecsegtetőbb alternatívát! Letölteni innen tudjátok.
Még egy előnye, hogy teljesen magyar nyelvű!
Miután letöltöttük töltsük fel a tárhelyünkre és kövessük a utasításokat.

Ha mindent jól csináltunk akkor ez az oldal fog megjelenni:

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS