Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

WordPress frissítések – Hogyan?

2010 8. 13.

in WordPress tippek

Időről-időre érdemes frissítenünk a WordPress-ünket a legfrissebb verzióra. A frissítés fontosságának oka a folyamatos fejlesztés. A WordPress funkciói folyamatosan bővülnek, biztonsága egyre javul. A megjelenő új verziókról az admin felületen üzenet figyelmeztet.

Vegyük sorra a frissítés fő lépéseit:

1.) Szerver állapot ellenőrzése

Minden frissítés előtt érdemes megvizsgálni, hogy tárhelyünk megfelel-e a minimális elvárásoknak. Itt jegyezném meg, hogy a WordPress és egyéb CMS rendszerek tökéletes működéséhez elengedhetetlen tárhelyünk specifikus beállítása.

2.) Biztonsági Másolat készítése

A következő lépésben készítsünk biztonsági másolatot adatbázisunkról, az esetleges telepítés közben felmerülő hibák kiküszöbölése érdekében. Amennyiben nem érzi biztosnak a tudását a témával kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

3.)  Pluginok deaktiválása

Az előkészületek utolsó lépése a pluginok deaktiválása. Erre azért van szükség, mert nem lehetünk biztosak benne, hogy a frissített WordPress-el már kompatibilis a korábban telepített plugin-ünk és ennek következtében problémák jelentkezhetnek a frissítés közben. Egyszerűen deaktiválhatjuk őket, a Dashboard/Manage Plugins – Bulk Actions menüben válasszuk a Deactivate opciót, majd kattintsunk az “Apply” gombra.

4.) Készen állunk a frissítésre

Amennyiben a fent említett lépésekkel megvagyunk, már készen is állunk a frissítés megkezdésére. Kétféle módon frissíthetünk, Automatikusan, és Manuálisan. Érdemes az automatikus frissítést választani roppant egyszerű a használata.

Automatikus frissítés

Az automatikus frissítéshez kattintsunk a Tools -> Upgrade (WordPress 3.0-ban már Update) menüpontra. Itt már nincs más dolgunk, mint az Update Automatically gombra kattintani. Nincs más teendőnk, amint végzett már frissítettünk is.

Vigyázz! Amennyiben beépített témát testreszabva használsz anélkül, hogy átnevezted volna, a telepítő felül fogja írni az eredeti verzióval.

Amennyiben az automatikus frissítés nem működne, próbáld a manuális frissítést.

Manuális frissítés

A manuális frissítés lépésről lépésre:

A következőkben feltételezzük, hogy a telepítet blogunk elérhetősége a következő formátumú: http://pelda.hu/wordpress/

1.) Töltsük le a legfrissebb WordPress-t
2.) Csomagoljuk ki a letöltött, tömörített zip file-t
3.) Töröljük a régi wp-includes és wp-admin mappákat tárhelyünkön
4.) Töltsük fel tárhelyünkre az új WordPress file-okat, írjuk felül a régi fájlokat

5.) Távolítsuk el a .maintenance file-t

Amennyiben megszakadt az automatikus frissítésünk, ezen fájl eltávolításával eltüntethetjük a “Failed update” üzenetet.

6.) Telepítés

Látogassuk meg a  WordPressünk admin oldalát, /wp-admin. Valószínűleg újra be kell jelentkezned. Amennyiben szükséges az adatbázis frissítése a WordPress át fog irányítani minket egy hasonló URL-re: http://pelda.hu/wordpress/wp-admin/upgrade.php
Kattintsunk a linkre majd kövessük az utasításokat.

7.) Befejezés

A frissítés befejeztével aktiválhatjuk ismét a pluginokat. Amennyiben hiba jelentkezik a bejelentkezésnél, próbáld törölni a böngésződ cookie-jait.

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS