Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

WordPress blog keresőoptimalizálása 3/7

2010 8. 19.

in WordPress tippek

Több mint 120 millió blog közül hogyan találják meg a látogatók pont a tiédet? A titok a keresőoptimalizálásban (SEO) rejlik. Lényege, hogy segítsünk a keresőrobotoknak megtalálni oldalunkat, és bebizonyítani nekik, hogy oldalunk tartalma releváns az adott témában.

Írhatsz bármennyire is jó cikkeket, megfelelő keresőoptimalizálás nélkül soha nem lesz sok látogatód. Szerencsére több erre a célra készített WordPress plugin áll rendelkezésre.

Vizsgáljuk meg a legnépszerűbb pluginokat:

All in One SEO Pack – Az egyik legnépszerűbb plugin, amely szinte mindent megtesz annak érdekében, hogy oldalunk jó helyezéseket érhessen el a megfelelő kulcsszavak kiválasztásával.

Automatic SEO Links – Automatic SEO Links segítségével kiválaszthatunk meghatározott kulcsszavakat az automatikus linkkészítéshez.

Google XML Sitemaps – Alapvető kiegészítő minden blogger számára. XML-formátumú oldaltérképet készít melyet a kereső robotok előszeretettel indexelnek.

HeadSpace2 – Ezen plugin segítségével meta adatokat társíthatunk oldalunk tartalmához könnyedén.

Meta Robots WordPress plugin – Egyszerű megoldás a robot meta adatok hozzáadásához.

Redirection – Segítségével egyedi átirányító lapokat készíthetünk.

SEO Friendly Images – Oldalunkon található képek is remek forgalom forrásként szolgálhatnak, amennyiben a látogatók képekre keresnek. A plugin segítségével optimizálhatjuk őket.

SEO No Duplicate WordPress Plugin – Amennyiben valamilyen okból duplikált cikkek vannak az oldaladon, ezen plugin segítségével beállítható, hogy a keresőrobotok csak egyet indexeljenek közülük.

SEO Tag Cloud Widget – Egyedi kulcsszó felhőt hozhatunk létre vele oldalunkra.

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS