Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

WordPress bejegyzés létrehozása Microsoft Wordben írt szövegből

2010 10. 27.

in WordPress tippek

A legtöbb cikkíró, főleg akik vendégként írnak bejegyzést egy-egy oldalra, az esetek túlnyomó többségében a Microsoft Word-ben megírt cikküket szeretnék publikálni. A következőkben megvizsgáljuk, hogyan is tudjuk a Word-ben formázott szövegünket a WordPress-ben megfelelően publikálni.

Ha direkt módon bemásoljuk a MS Word file-unk tartalmát, láthatjuk, hogy a formázás nem őrzi meg állapotát. Ha esetleg még nem próbáltuk, érdemes bemásolnunk egy szövegrészletet, majd megnéznünk a kapott HTML kódot. Láthatjuk, hogy a MS Word formázási kódjai nem egyeznek a HTML nyelvben használatos kódokkal, ebből adódik a formázásbeli eltérés.

Szerencsére a WordPress rendelkezik egy opcióval, mely lehetővé teszi, hogy a MS Wordben formázott szövegünk ne módosuljon beillesztéskor.

Keressük meg az eszköztár, Paste from Word (beillesztés Word-ből) ikonját.
A felugró ablakba bemásolt szöveg már a megfelelő módon fog megjelenni. Nincs más dolgunk hátra, mint a szükséges SEO beállításokat megtenni, majd publikálni a cikket.

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS