Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Virtuemart – Thumbnail probléma

2010 12. 15.

in Nem besorolt

A Joomla, és VirtueMart fórumokon nagyon gyakran felbukkanó kérdés, hogy mi lehet a gond, ha VirtueMart-unk kategória nézetben nem jeleníti meg a thumbnail-eket.

Talán a legnagyobb probléma az, hogy a válasz szinte mindig ugyanaz: „ez már rég megválaszolt probléma, keresgélj” esetleg: „permission (jogosultság) probléma”. Persze ezektől a válaszoktól nem igazán lettünk okosabbak, így összefoglalom mi is a megoldás.

Valójában tényleg permission (jogosultság) problémáról van szó, de nem úgy, ahogy elsőre gondolnánk. Amikor hasonló probléma jelentkezik szinte mindig a mappák jogosultságának a problémájáról van szó, amit persze a legtöbb felhasználó egy 777-es beállítással orvosol. Ez az, ami esetünkben sajnos nem segít. Ellenőrizzük le a „components” mappánk beállításait, valószínűleg már 777-es beállítás fogja jellemezni.

Ez általában megfelelő lenne, de ez a beállítás éppen elég ahhoz, hogy a VirtueMart képeit nem megjeleníthetővé tegye. A megoldás tehát nem más, mint a components mappánk jogosultságait 755-re állítani, ami máris orvosolja problémánkat.

Remélem ezzel a bejegyzéssel, sok keresgéléstől, és tanácstalanságtól óvtam meg olvasóinkat!

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS