Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Virtuemart telepítése Joomlára

2010 12. 3.

in Joomla tippek

A Virtuemart egy nyílt forráskódú webshop megoldás, amely főként a Joomla és Mambo felhasználók számára készült. PHP-ban íródott, és 100%-ban Joomla kompatibilis, tehát bármikor hozzákapcsolhatjuk akár már működő weboldalunkhoz is. A Joomla–hoz hasonlóan a Virtuemart is korlátozás nélkül testre szabható, módosítható.

A Virtuemart egy teljes körű webshop megoldás, melyet akár katalógusként is használható. Az egyik legfontosabb, és legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy korlátlan számú kategóriát, és terméket hozhatunk vele létre, ráadásul többféle fizetési, és szállítási megoldást is kínál. Akár szellemi termékeinket is árulhatjuk segítségével, legyen az például zene, vagy e-könyv.

Telepítés, lépésről-lépésre

1.) Először is le kell töltenünk a VirtueMart telepítő csomagját. Látogassuk meg a www.virtuemart.net-et.

2.) A letöltés végeztével, jöhet a telepítés. Jelentkezzünk be Joomla admin felületünkre. Válasszuk az Install menüpontot, majd kattintsunk a Components-re a legördülő menüben. Nincs más dolgunk, mint a tallózás segítségével kiválasztani a frissen letöltött VirtueMart telepítőcsomagját, és az Upload és Install gombra kattintani.

3.) Szükséges még telepítenünk VirtueMart modulokat, amelyek segítségével hozzáférhetünk a kosarunkhoz, további beállításokat végezhetünk. Az Installers link alatt válasszuk ki a megfelelő modulokat.

4.) A  Components menüből válasszuk ki a Virtuemart lehetőséget, ahol kattintsunk a Go directly to Store feliratra.A következő néhány lépésben beállíthatjuk a Virtuemart alapbeállításait. Ne szakítsuk meg a folyamatot!

5.) A telepítés elkészült, már csak a testre szabás van hátra!

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS