Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Védd WordPress oldaladat! – 1.rész

2013 6. 14.

in WordPress tippek

Fokozd WordPress weboldalad biztonságát!

Az egyik legfontosabb, hogy védjük weboldalunk adminisztrációs felületét az illetéktelen behatolóktól. Nézzük néhány lépésben, hogy mik a legfontosabb teendők:

1. Soha ne használjuk felhasználónévként az admin -t!
Ha mégis így van, cseréljük le a Felhasználók lapon egy új felhasználó hozzáadásával. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az új felhasználónak adminisztrációs jogköre legyen! Enélkül az új felhasználó nem lesz jogosult adminisztrációs feladatok ellátására!
Teszteljük le, hogy képesek vagyunk -e ezzel az új felhasználóval belépni az adminisztrációs felületre. Ha mindent rendben találtunk, töröljük az admin fiókot.

2. Jelszónak mindenképpen valamilyen bonyolult jelszót válasszunk, hiszen ez is a biztonság szintjét növeli!
Tilos olyan jelszavakat használni, ami a nevünkből, születési dátumunkból, kedvenc elfoglaltságunkból, esetleges cégünk nevéből vagy bármi olyan dologból áll, ami hozzánk köthető és kikövetkeztethető. Tehát a laci1983 egy nagyon rossz jelszó!
De vajon akkor milyen a jó?
Íme egy példa: =8Me%Qt@v5}
Esetleg még: f29#S3!GAS42
Vagy akár: Ez26sem#rossz6133,)!

A lényeg, hogy tartalmazzon kis- és nagybetűket, számokat és írásjeleket, valamint legyen legalább 10-13 karakter hosszúságú*. Ha lehetséges, jegyezzük meg a jelszót. Ha bonyolult, nehezen megjegyezhető, akkor bátran tárolhatjuk, de csakis biztonságos helyen!

Ha ezeket a lépéseket megtettük, nyugodtabbak lehetünk WordPress oldalunk biztonságát illetően!

Ha szükséged van egy WordPress üzemeltetésére is alkalmas tárhelyre, ismerd meg WordPress Tárhely szolgáltatásunkat, mely alapját erős és megbízható CPanel szervereink biztosítják!

*Minél hosszabb egy jelszó és minél többféle karaktert tartalmaz, annál jobban ellehetetleníti a jelszómegfejtő szoftverek dolgát!

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS