Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Tippek WordPress oldalunk gyorsabb betöltődése érdekében

2011 3. 2.

in WordPress tippek

Mint tudjuk oldalunk betöltési sebességének igen nagy jelentősége van a felhasználóink megtartása szempontjából, ugyanakkor a Google is egyre nagyobb hangsúlyt fektet azon oldalak támogatására, amelyek gyorsan működnek. A következőkben néhány tippet szeretnénk megosztani oldalunk gyorsabb működés érdekében.

Kerüljük a túl sok plugin használatát

A kiegészítők igen nagy jelentőséggel bírnak a betöltődési időt tekintve, ezért fontos megjegyzenünk, hogy a pluginok többsége helyettesíthető direkt kódolással, amely nagyban elősegíti oldalunk sebességét. Tehát csak abban az esetben használjunk plugint, ha egy funkció máshogy nem megoldható.

Képek optimalizálása

Már többször foglalkoztunk a képek optimalizálásának fontosságával, de nem szeretnék most sem átlépni a témán. A lényeg, hogy a weboldalunkon használt képek optimalizálásáról, soha ne feledkezzük el.

Flash használatának mellőzése

A flash animációk meglehetősen lassan töltődnek be, ráadásul keresőoptimalizálás terén több a hátrányuk, mint az előnyük. Tartsuk ezt szem előtt.

Sablon választása

Természetesen nem mindegy milyen sablon használunk oldalunkhoz. Egy megfelelően felépített, és kódolt sablon segítségével értékes másodperceket spórolhatunk az oldal sebessége terén. Tehát néha az olcsóbb sablonok hosszútávon több hátránnyal járnak.

Képek tárolása másik szerveren

A sebessége növelése érdekében érdemes a cikkeinkhez, esetleg galériákhoz tartozó képeket más szerveren elhelyezni. Ezzel komoly forrást szabadíthatunk fel, melyet másra is hasznosíthatunk.

Túl sok hirdetés

Természetesen a túlzott hirdetés megjelenítés, nem csak a látogatóink távoltartására használható, hanem oldalunk sebességének komoly lassítását is jelentik. Használjunk hirdetéseket, de tartsunk mértéket!

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS