Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Saját webáruház indítása – Hogyan?

2010 12. 10.

in Joomla tippek,WordPress tippek

Valószínűleg már mindenki hallott, olvasott róla micsoda remek üzleti lehetőségek rejtőznek az internet adta kibővült piacban. Talán már Ön is eljátszott egy saját webáruház gondolatával, de az esetek túlnyomó többségében az emberek egy nehezen megvalósítható, bonyolult feladatot látnak magunk előtt, ha a webshopokra gondolnak. A következőkben szeretnénk eloszlatni a tévhiteket, hiszen manapság már nem csak, hogy lehetőség, sokkal inkább elvárás egy saját webáruház minden kereskedelemmel foglalkozó cég számára.

Mire is van szükségünk ahhoz, hogy saját webshopot indíthassunk?

Azt kell mondanom, hogy amikor ezt a cikket olvassa, Ön már valószínűleg túl van a dolog nehezén. Már valószínűleg van egy ötlete, esetleg vállalkozása, és persze eladó termékei.

Egy webshop indításához a következő informatikai háttérre van szüksége:

– tárhely, domain
– webáruház rendszer

Tárhely, domain

A tárhely, és domain választásnak igen nagy jelentősége van. A domain-tarhely.net által szolgáltatott tárhelyek rendkívül kedvező áron érhetők el, és természetesen 100%-osan CMS (Tartalom menedzser rendszer) kompatibilisek, ami azt jelenti, hogy egy ingyenes WordPress, Drupal, Joomla azonnal problémamentesen futtatható rajta.

Domain választásunknál figyeljünk oda, hogy beszédes, könnyen megjegyezhető, rövid címet találjunk ki. Látogatóink vonzásában jelentős szerepe van.

Webáruház rendszer

Ahogy azt fentebb említettem, egy megfelelően megválasztott tárhellyel ezt a problémát is kiküszöbölhetjük, hiszen mind a WordPress-hez, mind a Joomla-hoz elérhetőek rendkívül könnyen kezelhető, INGYENES, mégis rendkívül sokrétű webshop rendszerek. Az általunk preferált rendszer Joomla alapokra épül, és VirtueMart kiegészítőt használ.

Mégis mennyiben kerül egy webáruház fenntartása?

Tárhelyet már mindössze évi nettó 2500Ft-tól tudunk igényelni a domain-tarhely.net –nek hála, egy .hu végződésű domain név regisztrációért, pedig mindössze
nettó 1 750 Ft / 1 év
(min. 2év) -ért juthatunk hozzá. Igazán jutányos ár ez, ha egy üzlethelyiség fenntartási költségeit nézzük, amelyet valószínűleg sokkal kevesebb ember látogat, mint egy weboldalt.

Maga a webáruház oldal, pedig ahogy fentebb említettem, INGYENES, tehát nincs szükség több 100.000Ft-os oldalt készíttetnünk friss webáruházunk számára.

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS