Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Saját menü létrehozása WordPress-ben

2012 1. 2.

in WordPress tippek

Korábban mindenféle trükkökkel kellett élnünk, de ma már egyszerű dolgunk van, hiszen a WordPress 3.0 megjelentése óta támogatja a saját menü létrehozását (pl. TwentyTen). A régi sablonok közül olyat célszerű választani, aminél jelzik a WordPress 3.0 -ás menük használatának lehetőségét.

Persze régebbi sablonokkal is lehetséges a saját menü létrehozása, erre viszont csak az oldalsávba helyezhető Egyedi menü widget alkalmas.

A saját menük beállítását a Megjelenés – Menük menüpontban tehetjük meg.

Először is nevet kell adnunk a menünek, majd meg kell határoznunk, hogy a menüben milyen elemeket szeretnénk elhelyezni. Az adott menüponthoz bármely statikus oldal vagy kategória, de akár saját link is hozzárendelhető. Figyeljünk rá, hogy minden esetben mentsük el munkánkat a Menü mentése gombra kattintva.

Sőt ne feledkezzünk meg a menü elhelyezkedésének helyét is elmenteni, hiszen ha ezt nem tesszük meg, akkor a menünk nem lesz látható az oldalon. A menük elhelyezkedését a Sablon helyek pontban rögzíthetjük. Vannak olyan sablonok amelyek egy menüt a fejlécben a felső sorban és egy menüt pedig a láblécben az alsó sorban külön képesek kezelni. Ha ezek helyét is meghatároztunk, akkor szintén ne felejtsük el a Mentés gombbal elmenteni az új menük helyét.

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS