Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Page Rank frissítés

2010 9. 20.

in Nem besorolt

Mi is az a PageRank?

A PageRank egy számszerű érték, mely megmutatja, egy adott oldal, mennyire tölt be fontos szerepet az interneten. A Google szerint egy link, amely egy másik oldalra mutat, az egy szavazatnak minősül az adott oldalra. Minél több szavazatot kap egy oldal, annál fontosabb az interneten. Természetesen az is nagy jelentőséggel bír, hogy a szavazatot leadó oldal, milyen szerepet tölt be az interneten. A Google egy oldal jelentőségét az alapján számolja ki, milyen jelentős a szavazatot leadó oldal. (Mekkora a PageRank értéke) A PageRank érték rendkívül fontos a találati lista rangsorolásnál, de természetesen, nem ez az egyetlen befolyásoló tényező, de az egyik legfontosabb.

Nem minden linket számít be a Google.(Például kiszűrik az ismert linkgyűjteményeket.) Néhány link miatt büntetést kaphat oldalunk a rangsorolás során. Mivel azt nem befolyásolhatjuk, milyen oldalról mutatnak linkek oldalunkra, így csak az oldalunkról kifelé mutató linkek miatt lehet büntetést kapni. (Például, ha egy ártó oldalra mutat link az oldalunkról.) Érdemes tehát jól megfontolni, milyen oldalakra irányítjuk látogatóinkat.

PageRank frissítés

A Google általában 3 havonta frissíti a PR értékeket. A következő előre láthatólag December 31-én lesz.

Amennyiben értesítést szeretnénk kapni, mikor lesz a következő PR frissítés, különböző hírlevelekre iratkozhatunk fel. Nem szeretnék külön megnevezni egyet sem, mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet. (kereső szavak: google pagerank update)

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS