Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Megjelent a Thesis 1.8 – WordPress keresőbarát téma

2010 9. 8.

in WordPress tippek

Igazán nagyszerű fejlődésen esett át a WordPress alapértelmezett sablonja, a Thesis. Könnyen kezelhető, mégis elképesztően sokat tud. Amellett, hogy szebb, még inkább felhasználóbarát, biztonságosabb is lett használata.

A következőkben a legfontosabb tulajdonságait fogjuk megismerni.

1. Fejléckép feltöltő (Header Image Uploader)

Egyedi fejléckép feltöltésével könnyedén személyre szabhatjuk weboldalunkat. A probléma csupán az, hogy egy szimpla kép feltöltése nem feltétlenül kedvez oldalunk keresőoptimalizáltságának, és könnyed használatóságának. Egy igazán jó fejléc, CSS alapokon nyugszik, keresőbarát. Valljuk be ez eléggé bonyolultnak tűnhet.

Szerencsére a Thesis 1.8 segítségével mindez gyerekjáték. A kódokkal folytatott harc helyett, szimplán töltsük fel a kiválaszott képet, és hagyjuk a Thesis-re a munka nehezét!

2. SEO karakter számláló (SEO Character Counter)

Remélhetőleg nem árulok el nagy titkot, amikor azt írom: a keresőrobotok csak meghatározott számú karaktereket jelenítenek meg a <title> illetve, <meta> mezőkből.

Szerencsére nincs szükség ujjainkra, amint a monitoron számoljuk az eddig felhasznált karakterek számát.  A Thesis 1.8 beépített karakterszámlálóval segíti munkánkat.

3. Új Google betűtipusok (New Google Fonts)

Ki ne szeretné weboldalát még egyedibbé varázsolni egyedi betűtípusok használatával? A Thesis Google Font Directory támogatásának köszönhetően 28 egyedi web betűtípusból választhatunk teljesen ingyen! Ezen betűtípusok web szabványok, vagyis bárki számítógépén egységesen fognak megjelenni.

4. WordPress Navigációs Menü Támogatás (WordPress Nav Menu Support)

A WordPress 3.0 egyik legnagyszerűbb újítása a navigációs menü készítő. A Thesis 1.8 teljes támogatást nyújt ehhez a nagyszerű funkcióhoz. Amennyiben a nav menüt használjuk, választhatunk a Thesis beépített nav menü designjai közül.

5. Favicon feltöltő (Favicon Uploader)

A favicon-ok segítségével egyedi ikont társíthatunk weblapunkhoz, amely a könnyebb oldal-azonosítást teszi lehetővé a látogatók számára. A favicon feltöltő segítségével csupán néhány kattintással feltölthetjük favicon-unkat, a többit a Thesis elvégzi helyettünk.

6. Custom Loop API

A fejlesztők szemszögéből az új Custom Loop API valószínűleg a legérdekesebb újítás, segítségével teljesen testreszabható a sablon rendszer.

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS