Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Linképítés

2010 9. 20.

in Nem besorolt

Oldalunk keresőoptimalizálásáról már sokszor beszéltünk, de mindig ki kell, hogy emeljük, mennyire is komplex folyamatról van szó. Mondhatjuk, hogy rengetegféle kereső, és optimalizálási módszer létezik, de az biztos, hogy mindnek a linkek jelentik az alapokat.

Linkek – az alap koncepció

Elmélet és gyakorlat – A linképítés elmélete néhány hét alatt elsajátítható, de valójában az elmélet elsajátítása után még nagyon sok gyakorlás vár ránk, ahhoz, hogy tudatosan tudjunk linkjeinket optimalizálni.

Miért ennyire komplex?

Csak gondoljunk bele, mennyi pénzt emészt fel az, hogy a rangsorok elejére kerüljenek oldalak. Valójában csak a Google, és egyéb keresők tudják, mi folyik igazából a háttérben. A többiek mind csak sok gyakorlás, és tapasztalás során alakítottak ki maguknak módszereket.

Tudatosan kezeljük linkjeinket!

A releváns információk, releváns linkeket szülnek! Ahhoz, hogy oldalunk linkjei értékesek legyenek, értékes tartalomra van szükségünk!

Néhány tipp a helyes link készítéshez:

– Releváns linkek: minél értékesebb oldalunk tartalma, annál nagyobb súllyal fogja a Google kezelni.
– Különböző PR értékű linkek: ha oldalunkra mutató linkek közül mind magas PR értékű oldalról származik, a Google ezt gyanúsnak fogja találni, és esetleg büntetéssel honorálja munkásságunk. Rendkívül bonyolult tehát a megfelelő PR értékű linkek összegyűjtése, hiszen arra is törekednünk kell, hogy magas PR értékű oldalak mutassanak hozzánk.
– Megfontolt linképítés: a hirtelen túl sok külső link megjelenése ugyancsak gyanús a Google számára. Ügyeljünk tehát a rendszeres, ám nem túl gyorsan megjelenő linkekre.
– Új és régi elemek: érdemes kevernünk az új, és régebbi tartalmainkat a linkek készítése során.
– Linkek a főoldalra: a legfontosabb linkek oldalunk kezdőlapjára mutatnak, ugyanakkor persze elkerülhetetlen, hogy sok egyedi tartalmunkra is irányítsák más oldalak látogatóit
– Link gyűjtemények: nagyon fontos, hogy oldalunk megjelenjen minél több linkgyűjteményben.
– A linkek kora: minél régebb óta él az oldalunkra mutató link, annál értékesebb.
– Támadó webhelyek: SOHA ne linkeljünk ártó tartalmú oldalakra!
– Azonos nyelvű oldalak: nem baj, ha más nyelvű oldalról is mutatnak hozzánk linkek, de a Google az oldal IP címe alapján megállapítja az adott nyelvet, és amennyiben különbözik, kevésbé tartja értékesnek.

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS