Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Linképítés: mégis mennyi linkre van szükségünk?

2010 12. 13.

in Nem besorolt

A linképítés nem más, mint oldalunk elismertségének növelése. Mint korábban többször írtuk, minden oldalunkra mutató link egy szavazatnak számít oldalunkra. Minél többen szavaznak ránk, a Google annál relevánsabbnak tartja oldalunkat.

De mégis mennyi az elég?

Erre a kérdésre válaszolni szinte lehetetlen. Minél több link mutat ránk annál jobb, de természetesen, mint mindennek a linképítésnek is megvannak a maga trükkjei. Mielőtt vakon elkezdenénk linkeket építeni vegyük figyelemben az alábbi szempontokat:

– a túl gyorsan keletkező linkeket a Google büntetéssel viszonozza, feltételezve a csalást
– nem minden szavazat egyenértékű: azon oldalak szavazatai, melyek magas PR értékkel bírnak sokkal értékesebbek a kis PR értékű társaiknál
– támadó webhelyekről beérkező szavazatokat szintén büntetéssel hálálja meg a Google, vigyázzunk tehát milyen oldalakkal kötünk partneri kapcsolatot

Tényezők, melyek befolyásolják hány linkre van szükségünk, hogy a találati listákon előre kerüljünk:

Verseny az adott témakörben:

Nagyon fontos tényező, hogy mégis hány oldal van az általunk megcélzott témában, egyértelműen minél több, annál nehezebb dolgunk lesz.

A bejövő linkek relevanciája, minősége:

Ahogy már fentebb is említettem, nagyobb PR értékű oldalakról származó linkekből jóval kevesebb is elég a sikerhez.

Változatosság:

Fontos, hogy sok féle link érkezzen oldalunkról, és a számuk folyamatosan nőjön, ne ugrásszerűen havonta csupán néhány alkalommal, mert ezt a Google kiszűri és értékteleníti a találatokat.

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS