Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Képoptimalizálás – 5 Fontos tényező

2011 1. 7.

in Nem besorolt

Már korábban is foglalkoztunk a képek keresőoptimalizálásának kiemelkedő jelentőségével. Ebben a bejegyzésben pedig néhány tippet szeretnék megosztani, mire figyeljünk fokozottan weboldalunk képeinek optimalizálása során.

Fájl nevek

Képek felhasználása előtt mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy szerzői jogokat biztosan nem sértünk. Fontos, hogy a felhasználni kívánt képeket nevezzük el megfelelően. A generált file nevek (pl: DSC*.jpg) keresőoptimalizálás tekintetében hátrányosak. Törekedjük a beszédes fájl nevek alkalmazására, használjunk kulcsszavakat az elnevezésben.

Képek átméretezése

Az általunk készített fényképek a legtöbb esetben igen nagy felbontással készülnek. Ugyanez igaz az interneten fellelhető ingyenes képek többségére is. A nagyméretű képek betöltődése viszont elég sok időt vesz igénybe, amely oldalunk használhatóságát rontja. Fontos tehát, hogy a képeket csupán a szükséges méretben tároljuk tárhelyünkön.

Alt Text

Képeink leírására úgynevezett Alt Text-eket alkalmazhatunk. Keresőoptimalizálás terén rendkívül fontos, oldalunk leírásához tudnám hasonlítani. Természetesen a szöveg megfogalmazásakor törekedjünk a megfelelő arányú kulcsszó használatra, hiszen a kevesebb néha több.

Robots.txt fájl

Oldalunk indexelése során a Google keresőrobotjai megvizsgálják a Robots.txt fájlt, amelyben szerepelhet indexelési tiltás bizonyos mappákra. Ellenőrizzük, hogy a képeink mappája indexelhető legyen.

Kerüljük a kulcsszóhalmozást

Amikor a keresőoptimalizálás kerül szóba, az első dolog, ami az eszünkbe jut, az a kulcsszavak használata. Hajlamosak vagyunk rá, hogy a jobb helyezések érdekében túlzásba visszük a kulcsszavak halmozását. Ahogy oldalunk szöveges részeiben is meg kell találnunk a megfelelő arányt, ugyanúgy a képek esetében is szem előtt kell ezt tartanunk.

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS