Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Joomla weboldal áttelepítése új tárhelyre

2010 8. 29.

in Joomla tippek

Egy másik tárhelyre szereténk költözni de nem akarjuk újraírni az egész oldalunkat és mindent újra beállítani.

A megoldás a Migrator 1.5.

1.lépés

A Migrator friss verziója Pasamio Project oldalán található.  Töltsük le a Migrator komponenst, majd telepítsük , mint ahogyan azt egy normális bővítménnyel tennénk. Ezt követően egy Migrator nevű elem lesz elérhető a Komponensek menü alatt, amellyel hozzáférhetünk a kezelőfelülethez.

2.lépés

Az migrator rendszer csak az alaprendszert kezeli az áttelepítéskor, ami azt jelenti, hogy ha külső fejlesztésű bővítmények tábláit is át akarjuk telepíteni, akkor Migrator beépülő modulokat kell telepíteni az adatok kezeléséhez. Két típusú beépülő modul létezik: az “SQL” beépülő modulok, amelyek egyszerű SQL szövegfájlok, illetve az “ETL” beépülő modulok, amelyek PHP kódot is tartalmaznak és utasítják a Migrator-t, hogyan kezelje a táblákban tárolt (vagy konfigurációs fájlokban lévő) adatokat. Ez úgy történik, hogy kiválasztjuk az “Add Third Party Migrators” opciót, majd feltöltjük a beépülő modul telepítő fájlját. Az SQL fájlok automatikusan bekerülnek a kimenetbe és az ETL beépülő modulok is automatikusan végrehajtódnak. Az ETL beépülő modulok listáját megtekinthetjük alul a “List Plugins”-ra kattintva. Az ETL beépülő modulokat felmásolhatjuk a Joomla “/administrator/components/com_migrator/plugins” könyvtárába is.

3.lépés

Amint végrehajtottuk az elöző lépéseket, válasszuk ki a “Create Migration SQL file” opciót a folyamat elindításához. A rendszer úgy készült, hogy ne okozzon időbeli kiesést a szerveren, így azt vehetjük észre, hogy az oldal automatikusan frissíti magát és megjeleníti az állapotinformációt. A folyamat befejeződését egy figyelmeztetés jelzi, és az SQL fájl letölthetővé válik.

4.lépés

Ha a Joomla! 1.5 már telepítve lett, akkor használhatjuk a Migration Assistant-ot. Fontos azonban megjegyezni, hogy saját magán kívül kitöröl mindent a Joomla! 1.5 adatbázisában, majd visszaállítja a telepítéskori állapotot és elvégzi az áttelepítést. Az 1.5-ös oldal adatbázisában lévő minden adat törlődni fog. A Migration Assistant ugyanazon a helyen érhető el, mint a Migrator. Előfordulhat, hogy a komponensnek már van későbbi verziója, ezért nézzük meg a Pasamio Project oldalát a frissítésekért.

Ha még nem tettük volna meg, akkor készítsünk egy teljes biztonsági mentést az áttelepítendő oldalról, beleértve a fájlrendszert és az adatbázist is. Ne folytassuk biztonsági mentés nélkül.


Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS