Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Joomla tavaszi nagytakarítás

2011 4. 25.

in Joomla tippek

A rossz időnek bár vége, és a hó is elolvadt, de tudjuk, hogy nyomtalanul sosem múlik el a tél, mindig vannak tavaszi feladataink, amelyeknek eleget kell tennünk. Ideje Joomla oldalunkat is tavaszias fitt formába hozni. A következőkben néhány pontban összefoglaljuk a frissítési teendőinket.

1. Frissítsünk a legfrissebb Joomla verzióra.

A legalapvetőbb feladat, hogy ellenőrizzük rendelkezésünkre áll-e új Joomla frissítés, amelyet telepíthetünk. Fontos, hogy mindig a legfrissebb verziót használjuk, hiszen minden egyes verzió rengeteg biztonsági frissítést tartalmaz, amely elengedhetetlen oldalunk védelmében.

2. Ellenőrizzük a telepített bővítményeinket

A bővítményekre is igaz, hogy fontos a folyamatos frissítés, főleg abban az esetben, ha a Joomla alapokat rendszeresen frissítjük, hiszen ilyen módon néhány esetben kompatibilitási problémák léphetnek fel.

3. Használunk megbízható biztonsági mentést?

A biztonsági mentés rendkívül fontos, hiszen az ördög sosem alszik, bármikor érhet minket meglepetés, de amennyiben rendelkezésünk áll friss biztonsági mentés, úgy bármilyen problémát könnyedén kiküszöbölhetünk.

4. Nem használt bővítmények

Amennyiben olyan bővítményeket telepítettünk korábban, amelyeket már nem használunk, úgy azokat érdemes minél előbb eltávolítani, hiszen nem csak a helyet foglalják, hanem lassítják oldalunk működését is.

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS