Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Joomla optimalizálási tippek

2011 1. 31.

in Joomla tippek

Manapság már nem az számít, melyik CMS rendszert használjuk, hanem, hogy az adott rendszert milyen tudatossággal, optimalizáljuk igényeinknek megfelelően. Ebben a cikkben néhány fontos tippet vizsgálunk meg a Joomla optimalizálása érdekében.

Gzip tömörítés

Oldalunk tartalma tömörítve természetesen sokkal gördólékenyebben, gyorsabban fog megjelenni látogatóink számára, ehhez használjuk a Gzip tömörítést.
Aktiválás: Global Configurations->Server, és aktiváljuk a Gzip compression-t.

Template optimalizálás

Az egyik legelterjedtebb probléma. A legtöbb esetben nem fordítunk elég nagy gondot oldalunk képeinek optimalizálására. Rendkívüli eredményeket lehet elérni a designban felhasznált képek optimalizálásával, akár felére is csökkenthetjük oldalunk betöltődési idejét.

Nem használt pluginok deaktiválása/eltávolítása

Sokszor történik az, hogy egy-egy plugin kipróbálás után mégsem nyújtja azokat a funkciókat, amiket elvárnánk tőle, ezért a későbbiekben nem kerül aktiválásra. Fontos, hogy ezeket a pluginokat deaktiváljuk, vagy ami még jobb, töröljük őket, hiszen fölöslegesen lassítják rendszerünket.

Statisztika kikapcsolása

A Joomla beépített statisztikája nem túl hasznos, ráadásul rengeteg adatot generál adatbázisunkba, amely nem tesz jót az oldal sebességének. Sokkal hasznosabb a Google analytics használata oldalunk látogatottságának mérésére.

Képek tömörítése

Természetesen nem csak a designban használt képeket kell optimalizálunk, hanem a tartalomban felhasznált képek is nagyban befolyásolják oldalunk sebességét. Fontos tehát, hogy csak akkora képeket helyezzünk el az oldalon, amelyek valóban meg is jeleníthetőek.

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS