Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Joomla CMS telepítése CPanel tárhelyre

2010 7. 21.

in Joomla tippek

Mint a legtöbb CMS ingyenes rendszer a Joomla is rendelkezik telepítővel. A dolgunk így egész egyszerű, létre kell hoznunk egy adatbázist, fel kell másolnunk a tárhelyre a megfelelő fájlokat, a könyvtárunknak megfelelő jogosultságot kell adni. Majd a böngészőben meghívjuk weblapunk címét, és lépésről lépésre végighaladunk a telepítési folyamaton amit a Joomla rendszere felkínál számunkra. Alapadatok megadását, adatbázis felhasználó nevét, jelszavát, helyét. Weboldalunk nevét, adminisztrátor nevét és kezdő jelszavát valamint e-mail címét.Amiben a CPanel rendszer a segítségünkre van, az a file és könyvtárműveletek végrehajtása és az adatbázis létrehozása.

Haladjunk hát lépésről lépésre, hogyan is telepíthetjük fel Joomla rendszerünket egy CPanellel rendelkező tárhely szolgáltatóhoz.

 1. CPanel felületünkre belépve válasszuk a MySQL adatbázis ikonraCpanel tárhely
 2. Hozzunk lére egy új adatbázist Create New Database funkció alatt adjuk meg az adatbázisunk nevét (tetszőleges)
 3. Adjunk hozzá egy felhasználót.
  Cpanel tárhely
 4. Végül a létrehozott adatbázisunkat össze kell kötnünk a felhasználónkkal ezt az Add User To Database alatt találhatjuk, kiválasztjuk a felhasználót és adatbázist és a Hozzáadás/Add gombra kattintunk.
 5. Következő lépésben a CPanel Home/Kezdőlapjára visszalépve a File Menedzsert válasszuk.CPanel tárhely
 6. http://joomla.org vagy http://www.joomla.org.hu oldalak egyikéről letöltjük az utolsó stabil verziót, .zip formátumban.
 7. A megnyitott file manedzser /public_html könyvtárába feltöltjük ezt a file-t, majd kicsomagoljuk (a tárhelyen kicsomagolni a Kicsomagolás vagy Extract funkcóval tudunk)
 8. Ügyeljünk arra hogy a /public_html alatt a kicsomagolt fileban szereplő összes file szrepeljen, közvetlenül és ne alkönyvtárban, vagyis ha egy például /public_html/joomla/… könyvtárat hozott létre ugy mozgassuk egy szintel feljebb a fileokat a Move/Mozgatás funkcióval
 9. Utolsó lépés a weboldalunk böngészőben való meghívása, itt lépésrőlm lépésre követhetjük már a telepitőt
 10. Telepítés után az install könyvtárat törölnük kell

Végül a lenti videón angol nyelven, megnézhetitek a telepítés folyamatát.

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS