Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Joomla admin jelszó visszaállítása

2013 5. 28.

in Joomla tippek

Korábbi cikkünkben már összeszedtünk néhány kötelezően ajánlott teendőt Joomla honlapunk biztonságossá tételéhez Biztonsági ajánlások Joomlahoz – Kötelező! címmel.

Ezt az írás kiegészítve most egy olyan leírást közlünk, ami lépésről lépésre végigveszi, mi a teendő abban az esetben, ha Joomla honlapunkat támadás érte (akár csak megfejtette valaki az admin felhasználónk jelszavát) és nem tudunk belépni az admin felületre.

Joomla admin jelszavának visszaállítása közvetlenül a Joomla adatbázisának szerkesztésével:

1. Lépjünk be a CPanel vezérlőpultba (domain-tarhely.net ügyfelek esetében) és válasszuk ki a phpMyAdmin ikont. A phpMyAdmin egy webes felülettel rendelkező adatbázis szerkesztő program.

2. Válasszuk ki bal oldalon a Joomla adatbázisát, ekkor megjelennek az adatbázisban szereplő táblák.

3. Keressük meg a bal oldali sávban a jos_users táblát (vagy bármilyen előtagú _users táblát, ez honlaponként eltérő lehet, a “_users” a biztos pont), és kattintsunk rá.

4. Ekkor megjelenik jobb oldalon a tábla tartalma, minden sor 1-1 Joomla felhasználó adatait tartalmazza. Kattintsunk a megfelelő felhasználó sorának elején a “Módosítás” (“Edit”) gombra.

5. A megjelenő oldalon a “password” sorhoz tartozó mezőből töröljük a benne lévő hosszú karaktersort és illesszük be az alábbit helyette:

d2064d358136996bd22421584a7cb33e:trd7TvKHx6dMeoMmBVxYmg0vuXEA4199

6. A beillesztés után kattintsunk lentebb az “Indítás” (“Go”) gombra. A phpMyAdmin-tól kapunk egy visszajelzést, hogy 1 sor módosítása megtörtént. Ezzel készen is vagyunk Joomla admin jelszó (vagy más felhasználónévhez tartozó jelszó) visszaállításával. Az új jelszó: secret.

7. A phpMyAdmint bezárhatjuk, a Joomla admin felületére pedig a megfelelő felhasználónévvel és a “secret” (idézőjelek nélkül) jelszóval tudunk belépni. Azonnal változtassuk meg a jelszót a Joomla adminban: legalább 8-12 karakter, kis betűk – nagy betűk – számok véletlenszerű sorozatára, de legalábbis egybeírva ne legyen értelmes, szótárban fellelhető szó + kezdődjön nagy betűvel és számokat is tartalmazzon.

Ha tárhely szolgáltatást keresel, ajánljuk figyelmedbe biztonságos CPanel szervereinken üzemeltetett Joomla Tárhely szolgáltatásunkat!

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS