Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Joomla 2.5 frissítése 3.0 fölé!

2014 4. 29.

in Joomla tippek

A Joomla 2.5 egy hosszú támogatási idővel rendelkező verzió, míg a 3.0 (egészen a 3.4 -ig) rövid támogatási időt élvező változat. Az eltérések miatt a frissítés már nem is frissítés, hanem egy mini-migráció. Ennek menetét mutatjuk meg az alábbi cikk során.

Mielőtt bármihez is nekilátnánk, készítsünk biztonsági mentést a TELJES weboldalról!

Első körben írjuk össze, hogy milyen kiegészítőket használ Joomla weboldalunk. A Joomla adminisztrációs felületén lépjünk be a Bővítménykezelőbe. Nézzük át az összes Komponenst, Modult, Beépülő modult, Nyelvi fájlt (Nyelvek) és Sablont. Egyesével utána kell járnunk, hogy az adott kiegészítőből létezik -e már Joomla 3.x kompatibilis verzió. Ha igen és még nem az a verzió van telepítve Joomla oldalunkra, akkor frissítjük!

Miután minden kiegészítő, mely Joomla 3.x kompatibilis, frissítésre került, törölnünk kell a nem kompatibilis kiegészítőket. Ezekből a későbbiek során találhatunk újabb verziót vagy helyettesíthetjük egy másik kiegészítővel, ha szükséges.

Következik magának a Joomla -nak a frissítése. Keressük meg a Joomla Update kiegészítőt, majd a beállításaiban állítsuk át az LTS -t STS -re, azaz hosszú idejű támogatásról rövid idejűre. Ekkor megjelenik a 3.0 vagy annak frissebb alverziója, amire így már képesek leszünk frissíteni. Kattintsunk a Frissítésre és néhány pillanat múlva már a Joomla 3.x verziója fog üzemelni webtárhelyünkön!

Végül telepítsük azokat a kiegészítőket (Joomla 3.x kompatibilis változatokat), melyek előzőleg törlésre kerültek.

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS