Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Hogyan védekezzünk a hackerek ellen?

2010 11. 29.

in Nem besorolt

Valószínűleg már mindannyian legalább egyszer áldozatául estünk egy hacker támadásnak. Legyen ez akár e-mail címünk, vagy Facebook oldalunk feltörése. A következőkben megvizsgáljuk hogyan is védekezhetünk néhány egyszerű tipp segítségével.

Alapvető hacker eszközök:

Keylogger-ek

Az egyik legalapvetőbb eszköz. A kiszemelt célszámítógépre feltelepítve, regisztrálja a felhasználók által leütött összes billentyűt. A regisztrált billentyű-kombinációkból log fájl készül, melyet a program továbbít a hackernek. A legtöbb ilyen támadó program nem látható a Windows folyamatok között.

RAT- Remote Administration Tool – Távoli Adminisztrációs Eszköz.

Segítségével a hacker számítógépünkre tud csatlakozni, mindent lát, ami éppen számítógépünkön folyik, böngészheti fájljainkat, adatainkat észrevétlenül.

Trójai falovak

Manapság ezek a legelterjedtebb eszközök. Használatuk gyerekjáték, tudásuk pedig már nem gyerekek kezébe való. Leginkább warez oldalakon terjednek. Nagyon hasonlítanak a fent említett programokhoz, de tudásuk messze meghaladja őket.

Hogyan védekezzünk:

– Használjunk eredeti, friss vírusirtót
– Mindig legyen a Windows tűzfalunk bekapcsolva
– Ne bízzunk a warez oldalakban
– Soha ne futassunk ismeretlen eredetű .exe fájlokat
– Soha ne használjunk pendrive automatikus indítást
– Ne bízzunk az ismeretlen feladóktól származó e-mail-ekben
– Amennyiben úgy érezzük számítógépünk fertőzött, végezzünk formatálást. A trójai falovak eltávolítása rendkívül nehéz, a legtöbb vírus irtóval lehetetlen.

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS