Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Hogyan gyorsítsuk fel WordPress oldalunkat?

2011 5. 18.

in WordPress tippek

Előfordulhat, hogy igazán nagy forgalom esetén WP oldalunk belassul, és lehetetlenné teszi látogatóink számára az élvezetes böngészést. Természetesen ezt nem engedhetjük, hiszen nem csak a látogatói élmény romlik borzalmasan, hanem a Google is figyelembe fogja venni oldalunk sebességét annak rangsorolása során. Nézzünk tehát néhány tippet, amelyekkel elkerülhetjük a belassuló WP-t.

Naprakész

Kritikus pont, hogy WordPress oldalunk mindig frissítve legyen. A legtöbb esetben, még ha látható következménye nincs is a frissítésnek, tudnunk kell, hogy a háttérben mindig komoly újításokat tartalmaznak a frissítő csomagok.

Nem használt pluginok törlése

Talán ez a leggyakrabban előforduló hiba, a legtöbb felhasználó könnyedén megfeledkezik a fölösleges, használaton kívüli bővítményekről. Ezek a bővítmények sokszor elképsztő mennyiségű scriptet tartalmaznak, amelyek futtatása rendkívül erőforrás igényes.

Használjunk letisztult kódokat

Igyekezzünk külső scripteket alkalmazni! Ahelyett, hogy iszonyú mennyiségű kóddal tömjük tele a header.php fájlunkat, használjunk inkább külső hivatkozásokat.

Például:

<script type=”text/javascript” src=”example.js”></script>

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS