Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Hirdetés beillesztése WordPress bejegyzésbe

2011 1. 3.

in WordPress tippek

Webmesterként felmerül a kérdés, hogy tudnánk reklám bevételeinket folyamatosan növelni. Ehhez egy idő után feltétlenül szükséges az alap reklám helyeken kívül, új, esetleg feltűnőbb megjelenítési módokat is kipróbálni. A mai trendek azt mutatják, hogy egy speciálisan bejegyzésben elhelyezett hirdetés sokkal jobban teljesít, mint a főoldal elhelyezett bannerek.

Valószínűleg mindenki találkozott már blog bejegyzésekben általában az első bekezdés után elhelyezett reklámokkal. Felmerül a kérdés, hogy az oldal szerkesztője valamiféle kódmódosítást használ, vagy manuálisan illeszti be a hirdetéseket. Természetesen mind a két út járható, de több száz bejegyzés esetében sokkal egyszerűbb, ha egy kis trükkel, kódmódosítással érjük el a kívánt célt.

Nyissuk meg a single.php fájlunkat, amelyben a következő kódnak kell szerepelnie:

<?php the_content(); ?>

Módosítsuk a következőre:

<?php
$paragraphAfter= 1; //display after the first paragraph
$content = apply_filters(‘the_content’, get_the_content());
$content = explode(“</p>”, $content);
for ($i = 0; $i <count($content); $i ) {
if ($i == $paragraphAfter) { ?>

<div>A megjeleníteni kívánt hirdetés kódja</div>

<?php }
echo $content[$i] . “</p>”;
} ?>

Természetesen módosíthatjuk, de alapbeállításként az első bekezdés után fog megjelenni a hirdetés. ($paragraphAfter= 1; //a kívánt bekezdés száma)

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS