Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Gyakran Ismételt Kérdések

Domain Ellenőrzés
www.

Kérdéseimre, kéréseimre mikor kapok választ?

Általános kérések/kérdések a szolgáltatás használatával kapcsolatban, ajánlatkérés, megrendelés, számlázás, egyéb adminisztráció: Az info@ és sales@domain-tarhely.net e-mail címekre küldött levelekre munkaidőben (H-P, 9-17 óráig) legfeljebb 1-2 órán belül válaszolunk (a gyakorlatban általában 20-30 percen belül), függően az illetékes munkatárs(ak) terheltségétől és a kérés/kérdés prioritásától függően.

Hibabejelentés, technikai segítség kérés: A szervereinken üzemeltetett szolgáltatásokat érintő hibák bejelentését a support@domain-tarhely.net címen 0-24 órában fogadjuk, azokra munkaidőben legfeljebb 1-2 órán belül (a gyakorlatban általában 20-30 percen belül), munkaidőn kívül, hétvégén és ünnepnapokon 8-12 órán belül érdemben reagálunk az illetékes munkatárs(ak) terheltségének és a feladat prioritásának függvényében. Amennyiben a szolgáltatást érintő hiba valós, úgy annak kivizsgálását a bejelentést követően azonnal megkezdjük és a hiba javítását elvégezzük. A technikai felügyeletet munkaidőn kívül a szervereinken üzemeltetett szolgáltatások üzemidejének maximalizálása céljából tartjuk fent. A szolgáltatások folyamatos üzemét nem érintő vagy nem a szolgáltató hatás- vagy feladatkörébe tartozó kérések, kérdések és bejelentések feldolgozása normál munkaidőben (H-P, 9-17 óráig) az általános ügyfélszolgálat keretei közt történik.

Nem elérhető a szolgáltatás, mit tegyek?

A szervereinken az Ön honlapja, e-mail fiókjai és egyéb adatainak biztonsága érdekében szigorú biztonsági protokollokat alkalmazunk. Ha nem éri el a szolgáltatást, annak majdnem minden esetben az az oka, hogy kitiltotta a tűzfalunk az Ön IP címét. A tűzfal a hibás bejelentkezési/belépési kísérleteket vizsgálja, 5 hibás próbálkozás utána kitiltja a belépni próbálkozó IP címét (legyen szó akár CPanel, Webmail, FTP vagy POP3/IMAP/SMTP kapcsolatnál történő hibás belépési próbálkozásokról).

Ha nem éri el a szolgáltatást, küldje el IP címét support@domain-tarhely.net címre, a tiltást feloldjuk és tájékoztatjuk a tiltás okáról. Kérés esetén az IP címét ún. “fehérlistára” helyezzük. (Az IP cím megállapításának egyszerű módja: http://www.ipcim.com)

Elfelejtett jelszó és/vagy felhasználói név.

Ha nem találja a hozzáférési adatokat tartalmazó eredeti e-mailünket, vagy jelszót változtatott és nem emlékszik a beállított jelszóra, kérjük küldjön e-mailt az info@ vagy support@domain-tarhely.net címre arról az e-mail címről, melyről a szolgáltatást is megrendelte. Rövid határidőn belül elküldjük Önnek a hozzáférési adatokat újfent, szükség esetén új jelszót állítunk be.

Ha most megrendelem kedvezményes Express tárhely csomagukat, a második évtől emelkedik annak ára?

Az EXPRESS tárhely-csomag díját folyamatosan igyekszünk az üzemeltetési költségekhez mérten a lehető legalacsonyabban tartani és legfeljebb az infláció mértékével emelni, ez 2011 óta folyamatosan sikerül, tekintettel a szolgáltatásunk sikerére és ügyfélkörünk dinamikus növekedésére.

Domain átregisztrációhoz, illetve domain regisztrációhoz milyen dokumentumokat kell eljuttatnom Önökhöz?

Kizárólag .HU domain név átregisztrációjához kell domain név igénylőlapot kitöltenie és aláírva visszaküldenie e-mailben (szkennelve, vagy olvasható minőségben lefotózva),vagy postai úton címünkre. Az online megrendelést követően e-mailben kiküldjük Önnek a domain név igénylőlapot automatikusan.

A domain név igénylőlapot a következő ikonra kattintva is letöltheti, ugyanakkor az igénylőlap új tárhely-csomag és domain név regisztráció megrendelése esetén nem helyetesíti az online megrendelő űrlapot.

Domain igénylő lap: HU domain név igénylőlap

A tárhelyet biztosító szerverek mekkora sávszélességű internetkapcsolattal rendelkeznek?

Szervereink 1 Gbit/s (1000 Mbit/s) közvetlen BIX irányú (magyarországi gerinchálózatra közvetlen) és min. 100Mbit/s nemzetközi irányú kapcsolattal rendelkeznek. Kiemelkedő forgalmú webportálokhoz és webáruházakhoz egyedi konstrukcióban tudunk tárhely szolgáltatást biztosítani, osztott vagy dedikált tárhely szervereken. Az átlagosnál magasabb terheléssel és forgalommal bíró honlapok esetében a tárhely szolgáltatási díj megállapítása egyedi árajánlat szerint történik.

Lehetőség van több domain név hozzáadására egy tárhelyhez?

EXPRESS tárhely-csomagunk 1 db domain név hozzáadását tartalmazza és a domain névhez korlátlan aldomain létrehozását teszi lehetővé. Igény esetén, ha ezt megrendeléskor, vagy akár később jelzi, 10 db domain csatolással bruttó 2 500 Ft /év áron , további 10 db domain nevet csatolhat tárhelyéhez. Ezek kezelését a CPanel adminisztrációs felületen végezheti el, a domain nevek meglévő domainre/honlapra, vagy a tárhelyen egy elkülönített mappára irányítható. Így 1 tárhely-csomagban akár több honlapot is üzemeltethet.

Utólag növelhetem/bővíthetem-e a tárhelyem méretét?

Természetesen, a tárhely-csomag kapacitása bármikor bővíthető (nem csak az előfizetés “évfordulójakor”). Bővítésre vonatkozó kérését/megrendelését e-mailben a sales@domain-tarhely.net címen jelezheti felénk. A bővítés díja 2GB-onként bruttó 2.500 Ft. A megrendelést követően a bővítést azonnal beállítjuk és elküldjük Önnek a bővítés szolgáltatási díjára vonatkozó díjbekérőt.

Aldomain (subdomain) létrehozása a domain névhez, hogyan?

A CPanel tárhely-adminisztrációs felületen lehetősége van már az EXPRESS csomag megrendelése esetén is korlátlan számú aldomain cím (pl. valami.domainnév.hu) hozzáadására. A CPanel-ben beállított/létrehozott aldomain cím azonnal aktív, használható, tehát nincs szükség a tárhely-szolgáltató jóváhagyására, vagy további technikai beállítás elvégzésére (pl. domain DNS rekord módosítás).

Létrehozhatok saját FTP felhasználókat?

20 db FTP felhasználó hozható létre az EXPRESS tárhely-csomagban. A CPanel név+jelszó adatokkal FTP kapcsolaton keresztül a teljes tárhelyhez hozzáférhetünk. Az egyedi FTP felhasználók esetében beállítható, hogy a tárhelyen mely mappához férhessen hozzá a felhasználó. Ez hasznos lehet, ha a honlap fejlesztőnek, vagy egy segítőnknek nem akarunk teljes hozzáférést adni a tárhelyhez, vagy valakivel szeretnénk tartalmat megosztani a tárhely segítségével.

Küldhetek-e hírleveleket az EXPRESS tárhely-csomag megrendelése esetén?

A hírlevél küldést természetesen nem tiltjuk a szervereinken, de alapvetően nem hírlevél küldésre terveztük a webtárhely-szolgáltatást. A kiküldhető levelek számát óránként 100-ra korlátozzuk, ami elegendő a normál levelezéshez, továbbá késleltetett kiküldéssel használható kisebb (1-2ezres csoportoknak történő) hírlevél kiküldésére is. Javasoljuk a levelek küldését SMTP kapcsolat használatával. Kérjük, ügyeljen a hírlevél küldésre vonatkozó aktuális jogszabályok és etikai normák betartására!

Saját e-mail cím beállítása Gmail fiókban a levelek fogadásához és küldéséhez:

  • Letölthető PDF útmutató a beállításhoz: HU domain név igénylőlap

CPanel tárhely szolgáltatásban elérhető Weblemez funkció használata:

Domain átirányítás beállítása .htaccess segítségével:

Http -re érkező kérések átirányítása https -re legegyszerűbben, .htaccess fájlban történő beállítással:

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://domainnév/$1 [R,L]

WordPress honlap esetében a honlap adminisztrációs felületére belépve, a Beállítások menü Áltanános menüpontjára kattintva lehet átállítani a honlapot https:// elérésre. Az átállítás előtt szükség van egy hitelesítő cég által aláírt SSL tanúsítványra. A tanúsítvány beszerzésével kapcsolatban az Ügyfélszolgálat tud segítséget nyújtani.

További .htaccess tippek, haladók számára:

Nemkívánatos bot-ok (robotok) kitiltása a honlapunkról

CPanel tárhely ismertetése