Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Fontos teendők a WordPress telepítése után

2011 1. 19.

in WordPress tippek

A WordPress telepítése manapság gyerekjáték, főleg, ha az egy klikkeléses telepítést nézem, amelyet a Domain-Tárhely.net is kínál. A WP-el kapcsolatos teendőink valójában csak a telepítés után jelentkeznek. Amennyiben először kezdünk a WP használatába, érdemes a következő néhány feladatot elvégeznünk.

Bemutatkozó oldal:

Egy bemutatkozó oldal minden esetben nagyon fontos, kivéve persze, ha csak saját szórakoztatásunkra vezetünk online naplót, és nem szeretnénk, ha ezt más is olvasná. Ellenben látogatóink szempontjából nagyon fontos, hogy megismerjenek minket, blogunk célját, ezáltal még több kedvet érezzenek bejegyzéseink olvasásához.

Kapcsolat oldal:

A blogok, mind a kommunikációról szólnak. A kapcsolati oldal segítségével látogatóink fel tudják velünk venni a kapcsolatot, amely rendkívül fontos számukra, hiszen szeretnének visszajelzést, véleményt nyilvánítani írásainkról, esetleg kérdeznének valamilyen témával kapcsolatban.

Egyedi permalink felépítés:

Mint tudjuk a WP alapértelmezett linkfelépítése közel sem keresőbarát, ezért fontos minél előbb elvégezni a keresőoptimalizálás ezen részét. (A http://pelda.hu/?p=123 , helyett legyenek beszédes linkjeink:  http://pelda.hu/bejegyzes-cime). Bővebben itt olvashatunk a keresőoptimalizálásról.

Kategóriák:

Fontos, hogy oldalunk könnyebb átláthatósága érdekében különböző kategóriákba soroljuk írásainkat. Ez nem csak számunkra, de olvasóinknak is nagy könnyedséget jelent.

Anti-spam plugin:

Soha ne kezdjünk blogolni egy spam ellenes bővítmény nélkül. Sajnos manapság már muszáj védekezni, oldalunk könnyedén a spamek martalékává válhat.

Statisztika:

Érdemes statisztikákat vezetni blogunk olvasottságáról, a kedvelt cikkekről, hiszen ez alapján tudjuk mi is az oldalt a nagyobb népszerűség felé vezetni.

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS