Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Domain választási tippek

2010 10. 25.

in Nem besorolt

Hogyan válasszunk domain nevet?
Ebben a cikkben néhány tippet szeretnék megosztani, hogyan is válasszunk megfelelő domain-t oldalunk számára.

Egyediség

Válasszunk egyedi címet! Ne olyan címet válasszunk, mely nagyon hasonló más, a mi oldalunk témájához kapcsolódó egyéb oldalakhoz. Inkább olyat válasszunk, mely tükrözi érdeklődésünket, és persze jó kulcsszavakat tartalmaz.

Könnyen leírható

Oldalunk neve legyen könnyen leírható, ne tartalmazzon idegen karaktereket, így elkerülhetőek a félregépelések, ugyanakkor a könnyű leírhatóságból következik a könnyű megjegyezhetőség.

Könnyű kiejtés

Ha rövid címet szeretnénk, nagyon kreatívnak kell lennünk. Óvakodjunk viszont a félreérthető kiejtésű szavaktól. Valószínűleg mind tapasztaltuk már, hogy amennyiben nem vagyunk biztosak egy szó helyes kiejtésében, inkább kerüljük használatát, mely természetesen rontja oldalunk ismertségét.

Túl hosszú címek

Soha ne válasszunk túl hosszú címet! Senki nem jegyezné meg, és senki sem írná be szívesen böngészőjébe!

Kontextus

Oldalunk címének tükröznie kell a témát, melyet fel szeretnénk ölelni vele. Olyan címet válasszunk tehát, mely kapcsolódik oldalunk témájához.

Most, hogy átvettük a legfőbb szabályokat nincs más hátra, mint ötleteket gyűjteni! Ebben nagy segítségünkre lesz a domain-tarhely.net főoldalán található domain ellenőrző alkalmazás, mely segítségével ellenőrizhetjük, hogy a felmerülő címek regisztrálhatóak-e!

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS