Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Blog előkészületek: 8 fontos feladat

2010 10. 18.

in Nem besorolt

Mielőtt blogot készítenénk, fontos átgondolnunk a legfőbb tényezőket, érdemes akció tervet készíteni, minként szeretnénk blogunkat felépíteni, használni stb. Összegyűjtöttük a 8 legfontosabb tényezőt, melyet meg kell fontolnunk, mielőtt blogot készítenénk.

Domain név

A domain név választás rendkívül nagy jelentőséggel bír, könnyedén függhet tőle blogunk sikeressége. A túl hosszú  cím rossz választás, hiszen látogatóink nehezen jegyzik meg, nem szívesen írják be böngészőjükbe. Kerüljük tehát, az ingyenes tárhelyek nyújtotta aldomain neveket. Manapság, ezen tárhelyek, és címek egyet jelentenek a látogatók számára a kétes tartalmú, elavult, rosszul működő oldalakkal. A domain-tarhely.net már évi nettó 2500Ft-ért 2GB megbízható, blogmotor kompatibilis tárhelyet kínál!

Téma szegmens

Talán ez a legnagyobb nehézség mellyel egy kezdő blogger szembesül. Általában az újonnan indult blogok mindenféle témáról írnak, és elfeledkeznek arról, mennyivel kiemelkedőbb lehetne bloguk, egy fő témára specializálódva. Nem beszélve arról, hogy egy szegmens blogot sokkal könnyebb keresőoptimalizálni.

Blog motorok

A következő nehéz döntésünk, milyen alapokat használjunk blogunk számára? Melyik lenne a legmegfelelőbb blog motor számunkra? Egyértelműen nem tudjuk azt mondani, hogy mindenki használja a WordPress-t, hiszen az a legjobb, szóval érdemes felmérni igényeinket, majd összevetni a blogmotorok kínálta lehetőségekkel.

Design, sablonok

Minden blog számára kötelező, hogy egyéni designnal rendelkezzen, de természetesen az egyediség még nem minden. Fontos, hogy sablonunk könnyen testre szabható, keresőoptimalizált, és persze megfelelő felépítésű legyen.

Logo and Bannerek

Blogunk számára fontos, hogy logoval rendekezzen, hiszen ez alapján azonosítják majd látogatóink, akár a márkákat. Több helyen látom, hogy a blog tulajdonosok időről-időre váltogatják logoikat, ez nem tesz jót oldalunk felismerésében. Ne feledjük, az ikonokat sokkal könnyebb megjegyezni, mint a szvakat.

A tartalom a király

A tartalom oldalunk királya, ehhez kétség sem fér. A blogokat tartalmuk minősége alapján minősítik, nagyon fontos tehát, hogy indulás előtt készítsünk néhány bejegyzést. Oldalunk tartalma legyen mindig egyedi, könnyedén érthető.

A keresőoptimalizálás a királynő

Mint az előzőkben kijelentettük, a tartalom az oldalunk királya, de tudjuk, hogy mit sem érne keresőoptimalizálás nélkül. Már nagyon sokat foglalkoztunk a keresőoptimalizálás lényegességével, így csak egy gondolatot jegyeznék meg: hiába van jól strukturált, releváns tartalommal bíró oldalunk, ha a potenciális látogatók nem találnak rá.

Természetesen ez még nem minden, rengeteg tényező kell még egy blog beindításához, de ezeket tartottuk a legfontosabbaknak. További tippekért látogassa meg oldalunkat minél gyakrabban!

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS