Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Azonnali frissítés Joomla 1.7-ről 2.5-re!

2012 2. 1.

in Joomla tippek

Megérkezett a Joomla CMS 2.5 stabil verziója!

Meglepve tapasztaltuk, ugyanakkor örülünk is neki, hogy a Joomla fejlesztői – az előzetes bejelentéseik ellenére – az 1.7.4 -es verzió után kiadták a Joomla 2.5-ös verzióját, melynek stabil változata már elérhető és letölthető a Joomla Magyarország hivatalos oldaláról: http://www.joomla.org.hu/letoltesek/bovitmenytar/folder/4-alapfajlok.html

A Joomla 2.5 hosszú támogatású kiadás lesz, azaz legalább 18 hónapig támogatott lesz a fejlesztők terve szerint, ezzel együtt viszont a Joomla 1.7-es verzió támogatása 2012. február 24-én megszűnik, így érdemes frissíteni az új Joomla rendszerre.

Alább látható a Joomla 2.5-ös verzió rendszerkövetelményei a Domain-Tárhely.net által biztosított környezettel összevetve:

 

Ajánlott verzió (Nálunk elérhető verzió) Minimum verzió
PHP 5.3+ (Nálunk elérhető: 5.3.6) 5.2.4+
MySQL 5.0.4+ (Nálunk elérhető: 5.1.56) 5.0.4+
Apache
(with mod_mysql, mod_xml,
and mod_zlib)
2.x+ (Nálunk elérhető: 2.2.21) 2.x+

 

Frissítés jUpgrade használatával

 
További jó hír, hogy a jUpgrade komponens, mely immár magyar nyelven is elérhető, képes Joomla CMS oldalunkat migrálni 1.5 (vagy akár 1.6-1.7) verzióról az új, 2.5-ös változatra – mindössze egyetlen kattintással. A komponens először letölti a tárhelyre, majd kicsomagolja és rögtön telepíti is a Joomla 2.5-ös verziót, ezt követően átmigrálja a korábbi oldalunk adatait az új rendszerbe.

Biztonsági figyelmeztetés

 
A fenti táblázatból látható, hogy a Domain-Tárhely.net által biztosított Joomla tárhely szolgáltatás maradéktalanul eleget tesz a Joomla 2.5-ös verzió technikai követelményeinket. Ugyanakkor minden ilyen jellegű frissítés előtt célszerű, azaz erősen javasolt lépés a komplett tárhely tartalmáról (ill. a teljes Joomla weboldalról) és hozzá tartozó MySQL adatbázisról biztonsági mentést készíteni!

Továbbá érdemes tájékozódni, hogy a Joomla honlapunkhoz használt bővítmények támogatják-e az új verziót (a Joomla fejlesztőinek közleménye szerint a legtöbb 1.7-re írt bővítmény fut a 2.5-ös verzió alatt is).

A Joomla frissítéséhez és migrálásához javasolt jUpgrade komponens letölthető a fejlesztő hivatalos oldaláról: http://redcomponent.com/jupgrade

Következő cikkünkben összeszedjük a Joomla 2.5-ös verziójában elérhető újdonságokat. Hamarosan jelentkezünk!

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS