Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

A kilenc legfontosabb tényező, ami alapján a Google indexeli oldalunkat

2010 9. 14.

in Nem besorolt

Manapság kijelenthetjük, hogy oldalunk keresőoptimalizálása nem más, mint a látogatók számára való optimalizálás. Oldalunknak egyszerűnek, és letisztultnak kell lennie, hogy a kereső robotok, és a látogatók tetszését egyaránt elnyerje.

Tényezők százai döntik el oldalunk besorolását, a következőkben megpróbáljuk összegyűjteni a legfontosabbakat ezek közül, amire érdemes oda figyelnünk.

Oldalunk URL címe

Oldalunk neve, webcíme az első, melyet a keresőrobotok megvizsgálnak. Az első benyomás a legfontosabb, tehát érdemes a tartalomra utaló címet választani. Próbáljunk úgy választani URL-t, hogy abban legalább egy kulcsszó szerepeljen. A címben szereplő kulcsszavak mindig elsőbbséget élveznek indexeléskor.

Kulcsszavak

Egy algoritmus nem fogja az egész oldalunkat végig olvasni, de feltérképezi, milyen szavak fordulnak elő, milyen gyakran. Ezeket kategorizálja, mi is lehet az oldal fő tartalma. A megadott kulcsszavaink segítségével a kereső robotok könnyebben tudják oldalunk tartalmát feltérképezni, ezért is rendkívül fontos a helyes kulcsszó választás, hogy oldalunk tartalma a valóságnak megfelelően legyen besorolva.

Kulcsszavak leírása

A leírást úgy kell megfogalmazni, hogy egyértelműen kiderüljön belőle oldalunk tartalma. Ez a látogatók szempontjából a legfontosabb, hiszen oldalunk leírása fog megjelenni a találati listában, ez a szöveg fogja meggyőzni, hogy oldalunkon releváns információkat talál. Rövid, velős megfogalmazásra van szükség a könnyed érthetőség érdekében.

Belső linkek

Oldalunk tartalmának teljes egészként kell összeállnia. Egy megfelelően linkelt oldalnál nem csak abban lehetünk biztosak, hogy látogatóink minden információt megtalálnak, hanem abban is, hogy a kereső robotok is minden oldalunkat indexelik. A linkek térképként szolgálnak mind a látogatók, mind a robotok számára. Ezért is érdemes oldaltérképet létrehoznunk oldalunkhoz.

Külső linkek

Oldalunk besorolása nagyban függ attól, milyen minőségű tartalommal rendelkező oldalakról mutatnak linkek hozzánk. Egy, az oldalunkra mutató link, egy szavazatként számít oldalunkra a keresőrobotok szemében. Minél több szavazatot kap oldalunk annál relevánsabbnak fogja a Google értékelni.

Folyamatos frissítés

A keresőrobotok előnyben részesítik a friss információkat a régiekkel szemben. Ezért fontos, hogy oldalunk folyamatosan frissüljön.

Az oldal betöltődésének sebessége

A Google figyelembe veszi, mennyi időt vesz igénybe oldalunk betöltődése. Minél tovább töltődik be, annál kevésbé tekinthető relevánsnak az oldal.

Egyedi címek és precíz leírások

Rendkívül fontos, hogy amikor látogatóink meglátják oldalunkat a találati listákban, az oldal címét és leírását fogják látni. Minél jobb a cím, és a leírás annál nagyobb a valószínűsége, hogy egy látogató átkattint oldalunkra.

Képek optimalizálása

A kép keresők piacán még nincs akkora verseny, mint a kulcsszavas optimalizálásnál. Érdemes tehát oldalunk képeit megfelelően optimalizálni, képek találatai alapján is rengeteg látogatót irányíthatunk oldalunkra.

Természetesen a keresőoptimalizálás soha nem érhet véget. Látogasson vissza gyakran oldalunkra a folyamatosan frissülő cikkekért. Hozza ki oldalából a lehető legtöbbet!

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS