Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

A 3 leggyakrabban feltett SEO kérdés

2011 3. 30.

in Nem besorolt

A keresőoptimalizálással foglalkozóknak gyakran szembesülniük kell azzal, hogy bizony sokan még a keresőoptimalizálás alapjaival sincsenek tisztában, vagy azért mert nem érdeklődnek ezen területek iránt, vagy pedig azért, mert még sosem volt rá szükségük. A keresőoptimalizálás rendkívül bonyolult feladat, sok kezdő pedig beleesik abba a hibába, hogy nem megfelelő előképzettséggel kezdenek bele. A következő kérdések megválaszolásával nekik szeretnénk némi támpontot nyújtani.

1.WWW vagy WWW nélkül?

Nagyon gyakran felmerülő kérés, hogy szükséges-e a www. használata oldalaink előtt. Ennek igazából jelentősége nincs, mindenki úgy állítja be domain nevét, hogy mind a két opció használható legyen.

2. Mit tegyünk a 404-es hiba oldalakkal?

Egy helyesen telepített és elkészített oldal esetén nem szabad 404-es hibaoldalaknak jelentkezniük, de természetesen kezdők számára ez nem teljesen kivédhető. Ilyenkor érdemes pl a SEOmoz programját használni, amely kilistázza oldalunk hiányosságait, hibáit, melyeket javíthatunk. Valamint érdemes egyedi 404-es oldalakat létrehozni, amelyek nem feltétlenül ijesztik el látogatóinkat.

3. Miért csak egy oldal jelenik meg a keresőkben?

Amennyiben a fenti állítás fenn áll, ez egy igen komoly probléma. Sajnos találkoztunk már olyan esettel, amikor a főoldalon a menü és a linkek hiánya okozta azt, hogy a keresőrobotok nem járták be a teljes oldalt. A másik lehetséges probléma lehet, ha az oldal teljes egészében Flashben készült, amely bár sokkal mutatósabb lehet HTMLben készült társainál, mégis sokkal nehezebb a keresőrobotok számára átvizsgálni, a jó hír viszont, hogy ebben a tekintetben is fejlődnek a keresők.

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS