Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

10 alapvető SEO tipp új weboldalak számára

2010 11. 8.

in Nem besorolt

Ha egy weboldallal elkészültünk, első dolgunk mindig, hogy a keresőoptimalizálás mezejére lépjünk. Maga a keresőoptimalizálási folyamat, a technikák melyeket alkalmazunk, ugyanazok függetlenül attól, hogy blogot, vagy esetleg más profilú weboldalt készítünk.

Ebben a bejegyzésben a Top 10-es keresőoptimalizálási tippjeimről fogok írni, remélhetőleg ezek alapot nyújtanak az új weboldal tulajdonosok számára is, hogy milyen úton kellene elindulniuk.

1.) Készítsünk oldaltérképet

Az oldaltérképek segítségével a keresőmotorok könnyedén feltérképezik oldalunk teljes tartalmát. Rendkívül fontos egyaránt, az új, és régebbi oldalaknak.

2.) Webmester eszközök

A Google, Bing, Yahoo keresők mind segítséget nyújtanak a webmesterek számra speciális admin felületen keresztül, hogy minél több információt tudjanak oldalukkal kapcsolatban megosztani a könnyebb keresés érdekében. Miután hitelesítettük oldalunk tulajdonjogát beküldhetjük az oldalunkkal kapcsolatos kiegészítő információkat. Rendkívül egyszerű a használata, de mégis nagyon hasznos.

3.) Blog kommentek

Kommenteljünk különböző oldalakon a témához kapcsolódóan, és rejtsük el a kommentben oldalunk elérhetőségét. Semmiképp ne vigyük túlzásba, és ne tűnjön spammelésnek, mert ezek büntetést vonnak maguk után.

4.) Közösségi megosztás

Helyezzünk el oldalunkon, a tartalmak mellett, megosztási gombokat, melyek megkönnyítik látogatóink dolgát, hogy népszerűsítsék bejegyzéseinket.

5.) Twitter

Regisztráljuk a Twitteren, és tegyünk szert minél több követőre. Kiemelkedően nagy jelentőséggel bír, ha oldalunknak nagy, és folyamatos követő/látogató bázist tudunk biztosítani.

6.) Facebook

Legyen oldalunknak saját Facebook profil oldala, ez manapság már létszükség. A lehető legtöbb látogatóra a Facebook segítségével tehetünk szert. A Like gombok segítségével hihetetlenül gyorsan terjedhet oldalunk egy-egy bejegyzése.

7.) Linképítés

Igyekezzünk minél több releváns bejövő linkre szert tenni. Minél több oldalról mutat link hozzánk, annál relevánsabbnak fogja a keresőmotor értékelni oldalunkat.

8.) Tudassuk az emberekkel oldalunk létezését

Használjuk bátran a nyomtatott médiákat, hirdetéseket. A Google Adwords segítségével pedig, elég olcsó, igen sok reklámra tehetünk szert.

9.) Linkgyűjtemények

Helyezzük el oldalunkat a lehető legtöbb kapcsolódó, releváns gyűjteményben. Remek bejövő linkként szolgálnak, és ráadásul látogatókat is irányítanak hozzánk. Fontos, hogy megfontoltan töltsük ki az oldalunkra vonatkozó adatokat.

10.) Ne hagyjuk abba!

A legegyszerűbb, és talán legfontosabb dolog, hogy a keresőoptimalizálás nem egynapos feladat. Elhanyagolásával, rendkívül nagy károkat okozhatunk oldalunk látogatottságának alakulásában.

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS