Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

WordPress memória limit növelése

2013 11. 12.

in WordPress tippek

Post image for WordPress memória limit növelése

WordPress 2.5 -ös verziójától kezdve rendelkezésünkre áll a WP_MEMORY_LIMIT beállítás lehetősége, mellyel megszabhatjuk a WordPress memóriafelhasználásának mértékét. Ez akkor válik fontossá, ha a következő üzenetet kapjuk “Allowed memory size of ____ bytes exhausted”.

Már az elején jó, ha megjegyezzük, hogy ez a beállítás csupán a WordPress PHP részének memóriabeállításait érinti, más PHP szkriptekét nem.
Alapértelmezés szerint a WordPress 40MB memóriát próbál meg lefoglalni. Mindez a wp-settings.php fájl elején található.

Abban az esetben, ha a PHP több memóriát foglal le a WordPress számára, mint amennyi be van állítva, úgy a WordPress figyelmen kívül hagyja a beállított értéket és ha szükséges, felhasználja a rendelkezésre álló memóriamennyiséget.

Lássunk néhány példát a beállítás megváltoztatására:

Korlát beállítása 64MB -ra: define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '64M' );
Korlát beállítása 96MB -ra: define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '96M' );

Azt is megszabhatjuk, hogy a WordPress maximálisan mennyi memóriát foglalhat le, annak ellenére, hogy esetleg több áll rendelkezésre.
Ezt még a wp-settings.php fájl betöltése elé kell beszúrnunk: define( 'WP_MAX_MEMORY_LIMIT', '256M' );

Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb szolgáltató nem engedélyezi a memórialefoglalás mértékének változtatását; sőt, általában 8MB -ra korlátozza. Ebben az esetben vegyük fel velük a kapcsolatot.

Létezik olyan eset – pl. a Domain-Tarhely.net szervereinél is – amikor a WordPress nem látja megfelelően a szerver memória limitre vonatkozó beállításait. Az általunk biztosított tárhely szolgáltatás esetében az 1-1 PHP kérés (oldalletöltés) legfeljebb 320MB memóriát foglalhat le. Ilyenkor, függetlenül a szerver magasra állított memória limitjétől, a WordPress-ben szintén rögzíteni kell az értéket, ami lehet egyező, vagy kisebb a szerver által kínált értéknél.

Alacsony memória használatot (memory limit-et) engedélyez a tárhely szolgáltatód? Megfelelő WordPress tárhelyet keresel? Nálunk megtalálod, amire szükséged van: erős és biztonságos CPanel szervereken üzemeltetett WordPress Tárhely szolgáltatásunk!

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS