Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

WordPress admin jelszó visszaállítása

2013 5. 28.

in WordPress tippek

Az alábbiakban részletes megoldást közlünk arra a problémára, ha elfelejtettük a WordPress admin jelszót és nincs egyszerűbb módja a jelszó visszaállításnak, netán feltörték a honlapunkat és amiatt nem lehet az admin felhasználóval belépni vagy az “Elfelejtett jelszó” funkcióval e-mailben új jelszót kérni.

WordPress admin jelszó visszaállítása közvetlenül a WordPress adatbázisának szerkesztésével:

1. Lépjünk be a CPanel vezérlőpultba (domain-tarhely.net ügyfelek esetében) és válasszuk ki a phpMyAdmin ikont. A phpMyAdmin egy webes felülettel rendelkező adatbázis szerkesztő program.

2. Válasszuk ki bal oldalon a WordPress adatbázisát, ekkor megjelennek a WordPress adatbázisában szereplő táblák.

3. Keressük meg a wp_users táblát (vagy más előtaggal szereplő, _users nevű táblát) a bal oldali listában, majd kattintsunk rá.

4. A jobb oldalon megjelenő lista minden egyes sora egy-egy WordPress felhasználóhoz tartozik. A megfelelő felhasználó sorának elején kattintsunk a “Módosítás” (“Edit”) gombra.

5. Az így megjelenő szerkesztő felületen a user_pass sorban lévő üres beviteli mezőbe írjuk be a kívánt új jelszót (ügyeljünk rá, hogy illetéktelen ne lássa ezt a műveletet, ugyanis a jelszó megjelenik a beviteli mezőben).

6. Ha beírtuk az új jelszót, akkor a beviteli mező előtt lévő legördülő listára kattintva válasszuk az “MD5” -öt, ezzel állítjuk be a jelszó titkosítását, hogy a későbbiekben ne lehessen kiolvasni a jelszót a WordPress adatbázisából.

7. Végül kattintsunk alul az “Indít” (“Go”) gombra, ezzel elmenti a szerkesztő a WordPress adatbázisban tett módosításunkat. Bezárhatjuk a phpMyAdmin felületet és az újonnan beállított jelszóval máris beléphetünk a WordPress admin felületére.

Ha tárhely szolgáltatást keresel, ajánljuk figyelmedbe biztonságos CPanel szervereinken üzemeltetett WordPress Tárhely szolgáltatásunkat!

Ha WordPress webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban WordPress kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: WordPress tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS