Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Virtuemart kezdőknek – Termék feltöltés lépésről lépésre

2010 12. 6.

in Joomla tippek

1. A cikk kezdőképernyője a Joomla adminisztrációs felületének főoldala. A navigációs menüből válasszuk ki a Components/VirtueMart linket.

2. Ezzel eljutunk a VirtueMart adminisztáció oldalára, ahol rengeteg ikont találunk, melyek a könnyed navigációt teszik lehetővé. A Products navigációs menü alatt kattintsunk a List products gombra.

3. Itt kattintsunk a New gombra, hiszen új terméket szeretnénk felvinni.

4. Ahhoz, hogy sikeresen létre hozzunk egy új terméket ki kell töltenünk legalább az SKU (azonosító kod), name (név) és product price (ár) mezőket, majd kiválasztanunk egy kategóriát. (Amennyiben még nincs kategória hozzunk létre egyet a Product/Add Category gombok segítségével)

Az SKU mező bármi lehet. Ez csupán egyfajta azonosító a termék számára.

5. A következő lépésben adjuk meg a termék rövid (short), illetve hosszú (long) leírását. A kitöltésük nem kötelező, de rendkívül hasznos.

6. A következő oldal neve a Product Status, itt megadhatjuk pl hány darab termékünk van raktáron, és egyéb információkat.

7. A következő oldal a Product Dimensions and Weight (termék méretei és súlya) oldal. Itt megadhatjuk a termékre jellemző szélességi, hosszúsági, magassági, és súlyi adatokat.

8. Ha ezzel végeztünk jöhet a Product Images (termék képek) rész. Kép hozzáadásához válasszuk a tallózás gombot a Full Image boxban. (Fontos, hogy ügyeljünk a képek méretére, ne töltsünk fel túl nagy képeket!) Feltöltés előtt ellenőrizzük, hogy az Auto-Create Thumbnail opció ki legyen választva.

9. Kattintsunk a Save (mentés) gombra a jobb felső sarokban.

10. Mentés után a Product Add Result (Hozzáadott termék eredmények) oldalnak kell megjelennie. Amennyiben ez nem jelenik meg, sajnos a terméket nem sikerült felvinnünk.

11. A terméket sikeresen hozzáadtuk webshopunk adatbázisához!

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS