Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Melyiket válasszam? WordPress vagy Joomla?

2010 8. 6.

in Joomla tippek,WordPress tippek

Amint saját tárhelyünk regisztráiója érvényessé válik, elkezdünk gondolkodni azon, hogy milyen tartalom kezelő segítségével valósítsuk meg elképzeléseinket. Kisebb utánolvasás után és a tárhelyszolgáltató kompatibilitását figyelembe véve a két legnagyobb között kezdünk vacilálni. Ahogy az emberek 80% is, Te is a Google-t hívhatod segítségül. Ha a “wordpress vs. joomla” keresőszavakat visszük a Google keresősávjába akkor több mind 389,000 oldalnyi találatot kapunk, mely nem meglepő hiszen ezeket a tartalomkezelőket százezrek használják nap mint nap. Azonban több szempontból kell megközelíteni őket, hogy dönteni tudjunk abban hogy melyik is lesz a legideálisabb a számunkra.

Használhatóság

Első szempontunk amint mérlegelnünk kell, az a honlapont készítő személy hozzáértése. Tehát ha az illető az első weboldalának elkészítésébe fog  bele ajánlatos WordPress-el indítani mivel egyszerűbb használhatósága lehetővé teszik a kezdőknek is a professzionális honlap építést. A WordPress-ben a legtöbb sablon elfelejteti a PHP kódolás nélkülözhetetlenségét, könnyen használható a szekciókra bontja oldalad pl.:  fejléc, tartalom stb. S mindezek mellett a WYSIWYG segítségével állíthatod a bejegyzések láthatóságát. Ezzel szemben a Joomla már tapasztaltabb felhasznnáló kezei közé való, ezáltal több időt is vesz igénybe.

Rendeltetés

Második s egyben legfontosabb szempontként említhetjük a tárhelykezelők rendeltetését. Ezesetben a WordPress blogok írására, állandó hozzászólok kezelésére, és minden olyasmire való melyre egy “bloggernek” szüksége lehet. Azonban a Joomla a legjobb választás ha az oldalunk minden más csak nem blog.  Hátulütűje abban rejlik, hogy megfelelö háttértudás nélkül használta nem megfelelő amely az oldal minőségén is megcsillan majd.  Ezért is találkozhatunk itt rendszeresen “gyakran ismételt kérdések”-kel. A Joomla legmegfelelöbb támogatása az e-commerce alkalmazásokban (oline árházak), hirdetésekben, és az állandó fejlesztésben rejtlik.

Keresőoptimalizálhatóság

A PiperTax rendkivüli munkát végzet a Joomla optimalizálhatósága terén. Mivel valójában ez a tartalomkezelő a bejegyzésekhez csúnya URL-ket gyárt amely megnehezíti ezt a feladatot. De a PiperTax-nak köszönhetően már vannak megoldások a Joomla problémáira.Ebben a kategóriában a WP ismét átvette a vezetést, mivel sokkal jobban keresőoptimalizálható a Joomla-val szemben. Bár valójában hajlandó ő is a tartalom kutyulásra. Alapvető SEO bővitmények WordPresshez: all in one SEO csomag, Google XML site map, és a Robots Meta.

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS