Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Joomla űrlap készítés

2010 10. 4.

in Joomla tippek

Habár sokak számára minden igényt kielégítő a Joomla beépített űrlap készítő szolgáltatása, vannak, akik ennél többre vágynak.
A perForms nevű űrlapkészítővel fogunk a következőkben megismerkedni.

1.)
– Először is töltsük le a kiegészítőt, majd telepítsük tárhelyünkre.
– Mihelyst telepítettük, a Components menüben meg fog jelenni a perForms menüpont. Kattintsunk rá, majd a betöltődő oldalon kattintsunk a New gombra új űrlap létrehozásához.

2.)
Az űrlap beállításai résznél tartunk, itt néhány alapbeállítást el kell végeznünk. A baloldali beállítások blokk opciói magukért beszélnek, de az After submit részt vizsgáljuk meg jobban. Választhatunk a Redirect to URL (átirányítás másik URL címre), és a Show thanks text (Köszönő üzenet megjelenítése) opció közül.
A jobb oldalon 5 fül közül választhatunk, ahol aktiválhatjuk az űrlap E-mail küldési opcióját, amennyiben szeretnénk az eredményeket, egy bizonyos e-mail címre kiküldeni. A többi menüpontot csak  akkor módosítsuk, ha valóban tudjuk, mit is csinálunk.

Mentsük el az űrlapot.

3.) Jelöljük ki a korábban elmentett űrlapot, és kattintsunk az Items (Elemek) ikonra. Itt az idő eldöntenünk, milyen mezők legyenek űrlapunkban.

Mezők létrehozásakor a következőket kell beállítanunk:
– caption: a mező leírása a felhasználók számára
– access key: kombináció lenyomásával a felhasználó közvetlenül ide ugorhat
– name: a beírt karakterek értelmezésének módja

A caption mezőben írhatunk szinte bármit, de a name mezőnek tömörnek kell lennie, és nem tartalmazhat csak betűket.

4.
Példa: Név mező létrehozásához kattintsunk a New gombra, majd töltsük ki a mezőket.
caption: Name
name: Name
access key: n
és válasszuk a Text (szöveg) típust a legördülő menüből.

5.)
Tegyük meg ugyan ezt, az email mezővel, de a legördülő menüből válasszuk az email típust, ezzel biztosítjuk, hogy felhasználóink valóban email címet adnak-e meg.

6.)
Készítsük el a további szükséges mezőket hasonlóképpen.

7.)
Az utolsó lépés azért nagyon fontos, hogy vissza tudjuk nézni a felhasználók által megadott adatokat. Lépjünk vissza a perForms manager főmenübe,  jelöljük ki az imént készített űrlapot, majd kattintsunk a Data ikonra. Az oldal betöltődése után, kattintsunk a Binding ikonra, és válasszunk egy nevet a táblázatnak, amelyben az adatokat tárolni szeretnénk.

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS