Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Gyakran Ismételt Kérdések

Domain Ellenőrzés
www.

CPanel tárhely ismertetése

Kérdéseimre, kéréseimre mikor kapok választ?

Általános kérések/kérdések a szolgáltatás használatával kapcsolatban, ajánlatkérés, megrendelés, számlázás, egyéb adminisztráció: Az info@ és sales@domain-tarhely.net e-mail címekre küldött levelekre munkaidőben (H-P, 9-17 óráig) legfeljebb 1-2 órán belül válaszolunk (a gyakorlatban általában 20-30 percen belül), függően az illetékes munkatárs(ak) terheltségétől és a kérés/kérdés prioritásától függően.

Hibabejelentés, technikai segítség kérés: A szervereinken üzemeltetett szolgáltatásokat érintő hibák bejelentését a support@domain-tarhely.net címen 0-24 órában fogadjuk, azokra munkaidőben legfeljebb 1-2 órán belül (a gyakorlatban általában 20-30 percen belül), munkaidőn kívül, hétvégén és ünnepnapokon 8-12 órán belül érdemben reagálunk az illetékes munkatárs(ak) terheltségének és a feladat prioritásának függvényében. Amennyiben a szolgáltatást érintő hiba valós, úgy annak kivizsgálását a bejelentést követően azonnal megkezdjük és a hiba javítását elvégezzük. A technikai felügyeletet munkaidőn kívül a szervereinken üzemeltetett szolgáltatások üzemidejének maximalizálása céljából tartjuk fent. A szolgáltatások folyamatos üzemét nem érintő vagy nem a szolgáltató hatás- vagy feladatkörébe tartozó kérések, kérdések és bejelentések feldolgozása normál munkaidőben (H-P, 9-17 óráig) az általános ügyfélszolgálat keretei közt történik.

Nem elérhető a szolgáltatás, mit tegyek?

A szervereinken az Ön honlapja, e-mail fiókjai és egyéb adatainak biztonsága érdekében szigorú biztonsági protokollokat alkalmazunk. Ha nem éri el a szolgáltatást, annak majdnem minden esetben az az oka, hogy kitiltotta a tűzfalunk az Ön IP címét. A tűzfal a hibás bejelentkezési/belépési kísérleteket vizsgálja, 5 hibás próbálkozás utána kitiltja a belépni próbálkozó IP címét (legyen szó akár CPanel, Webmail, FTP vagy POP3/IMAP/SMTP kapcsolatnál történő hibás belépési próbálkozásokról).

Ha nem éri el a szolgáltatást, küldje el IP címét support@domain-tarhely.net címre, a tiltást feloldjuk és tájékoztatjuk a tiltás okáról. Kérés esetén az IP címét ún. “fehérlistára” helyezzük. (Az IP cím megállapításának egyszerű módja: http://www.ipcim.com)

Elfelejtett jelszó és/vagy felhasználói név.

Ha nem találja a hozzáférési adatokat tartalmazó eredeti e-mailünket, vagy jelszót változtatott és nem emlékszik a beállított jelszóra, kérjük küldjön e-mailt az info@ vagy support@domain-tarhely.net címre arról az e-mail címről, melyről a szolgáltatást is megrendelte. Rövid határidőn belül elküldjük Önnek a hozzáférési adatokat újfent, szükség esetén új jelszót állítunk be.

Ha most megrendelem kedvezményes Express tárhely csomagukat, a második évtől emelkedik annak ára?

Az EXPRESS tárhely-csomag díját 2011 óta tartjuk, az ÁFA növekedést és infláció mértékét nem terheljük tovább ügyfeleinkre, tekintettel a szolgáltatásunk sikerére és ügyfélkörünk dinamikus növekedésére.

Domain átregisztrációhoz, illetve domain regisztrációhoz milyen dokumentumokat kell eljuttatnom Önökhöz?

.HU domain név átregisztrációjához kell egyedül domain név igénylőlapot kitöltenie és aláírva visszaküldenie e-mailben (szkennelve, vagy olvasható minőségben lefotózva), vagy faxon, vagy postai úton címünkre. Az online megrendelést követően e-mailben kiküldjük Önnek a domain név igénylőlapot automatikusan.

A domain név igénylőlapot a következő ikonra kattintva is letöltheti, ugyanakkor az igénylő lap új tárhely-csomag és domain név regisztráció megrendelése esetén nem helyetesíti az online megrendelő űrlapot.

Domain igénylő lap: HU domain név igénylőlap

Szervereik mekkora sávszélességű internet kapcsolattal rendelkeznek?

Átlagban 1 Gbit/s (1000 Mbit/s) közvetlen BIX irányú (magyarországi gerinchálózatra közvetlen) kapcsolattal, nagyobb forgalmú webportálokat 10 Gbit/s kapcsolattal rendelkező szerverünkre helyezzük, ha előre jelzik hogy nagyobb 100+ GB/nap adatfogalmú portálról van szó. Nyilván egy átlagosnál magasabb terheléssel és forgalommal bíró honlap esetében az üzemeltetési díj számítása egyedi megbeszélés tárgyát képezi.

Lehetőség van több domain név hozzáadására egy tárhelyhez?

EXPRESS tárhely-csomagunk 1 db domain név hozzáadását tartalmazza és a domain névhez korlátlan aldomain létrehozását teszi lehetővé. Igény esetén, ha ezt megrendeléskor, vagy akár később jelzi, 10 db domain csatolással bruttó 2 500 Ft /év áron , további 10 db domain nevet csatolhat tárhelyéhez. Ezek kezelését a CPanel adminisztrációs felületen végezheti el, a domain nevek meglévő domainre/honlapra, vagy a tárhelyen egy elkülönített mappára irányítható. Így 1 tárhely-csomagban akár több honlapot is üzemeltethet.

EXPRESS tárhely-csomagom van, hogyan állíthatom be e-mail postafiókomat Gmail, Outlook, Thunderbird levelező kliensekhez?

Express tárhely, email bállítás Outlook Letölthető beállítási segédlet email fiók beállításhoz, Outlook klienshez
Express tárhely, email bállítás Thunderbird Letölthető beállítási segédlet email fiók beállításhoz, Thunderbird klienshez
Express tárhely, email bállítás Thunderbird Letölthető beállítási segédlet email fiók beállításhoz, GMail klienshez

Utólag növelhetem/bővíthetem-e a tárhelyem méretét?

Természetesen, a tárhely-csomag kapacitása bármikor bővíthető (nem csak az előfizetés “évfordulójakor”). Bővítésre vonatkozó kérését/megrendelését e-mailben a sales@domain-tarhely.net címen jelezheti felénk. A bővítés díja 2GB-onként bruttó 2.500 Ft. A megrendelést követően a bővítést azonnal beállítjuk és elküldjük Önnek a bővítés szolgáltatási díjára vonatkozó díjbekérőt.

Aldomain (subdomain) létrehozása, hogyan?

A CPanel tárhely-adminisztrációs felületen lehetősége van már az EXPRESS csomag megrendelése esetén is korlátlan számú aldomain cím (pl. valami.domainnév.hu) hozzáadására. A CPanel-ben beállított/létrehozott aldomain cím azonnal aktív, használható.

Hány FTP felhasználó hozzáadására van lehetőség?

Domain címenként 20 db FTP felhasználó adható hozzá EXPRESS csomagunkhoz.

Küldhetek-e hírleveleket az EXPRESS tárhely-csomag megrendelése esetén?

A hírlevél küldést természetesen nem tiltjuk a szervereinken, de alapvetően nem hírlevél küldésre terveztük a webtárhely-szolgáltatást. A kiküldhető levelek számát óránként 100-ra korlátozzuk, ami elegendő a normál levelezéshez, továbbá késleltetett kiküldéssel használható kisebb (1-2ezres csoportoknak történő) hírlevél kiküldésére is. Javasoljuk a levelek küldését SMTP kapcsolat használatával. Kérjük, ügyeljen a hírlevél küldésre vonatkozó aktuális jogszabályok és etikai normák betartására!