Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Google+ Közösségi Oldal: Az első benyomások

2011 7. 1.

in Nem besorolt

 

 

 

A Google 2 nappal ezelőtt elindította saját, facebook konkurens közösségi oldalát. Szerencsére már volt is alkalmunk kipróbálni, így a következőkben megosztanék néhány gondolatot, az első benyomásainkat az új oldallal kapcsolatban.

A Google+ igen nagy feladatot tűzött ki maga elé, hiszen úgy tűnik a facebook térhódítása megállíthatatlan, így valószínűleg minden látogatója első dolga az lesz, hogy összeveti a tulajdonságait a FB-kal.

Google+ Főoldal:

A Google+ felépítését tekintve nagyon hasonló a FB-hoz, ez nem véletlen, hiszen a Fb felépítése nagyon kedvelt a felhasználók által, veszélyes lett volna ezen változtatni. A design természetesen igazi Google stílus, szép, egyszerű, és elegáns. Jelenleg hirdetésektől mentes az oldal, de a jövőben ez alighanem változni fog. Amit igazán új funkciónak tekinthetünk az a „Start a hangout” menüpont, ahol videóchatet kezdeményezhetünk egy, vagy akár több ismerősünkkel is egyszerre. Ezt a lehetőséget a FB régóta mellőzi, így a Google+ talán egy kis előnyhöz juthat ezen a téren. Tulajdonképpen elmondhatom, hogy a Google+ tud mindent, amit a FB kiegészítve néhány újdonsággal.

Google+ adatlap letöltése

Biztosan emlékeztek rá, hogy nem olyan régen a FB lehetőséget biztosított felhasználóinak, hogy biztonsági másolatot készítsenek adatlapjukról. Ezt a Google+ is tudja, a neve pedig nem más, mint Data liberation.

Több fiók egyidejű csatlakoztatása

Weboldal tulajdonosok számára érdekes a funkció, hiszen így nem lesz szükség a különböző fiókokból ide-oda jelentkezgetni egyidejűleg tudjuk őket kezelni.

Google+ Hang out

Ez az új videochat funkció valószínűleg a FB-ot is fejlesztésre fogja kényszeríteni, hiszen ez egyelőre egyedülálló.

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS