Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Google képkeresési szolgáltatás – újdonságok

2011 5. 13.

in Nem besorolt

A Google nemrégiben egy új opcióval bővítette képkeresési szolgáltatását, amelynek segítségével a képkeresés még egyszerűbb lett. Amikor a jövőben egy specifikus képet fogunk keresni, nagyban meg fogja könnyíteni dolgunkat, az új opció.

Szóval, mi is ez az újítás?

Nos, az új funkció nem más, mint a kép találatok sorba rendezésének lehetősége tárgy szerint. (Sort by Subject). Mint tudjuk a legtöbb esetben a Google találati listáját a relevancia szint alapján állítja fel, viszont, ha egy témán belül egy specifikus képet keresünk, akkor ez valószínűleg csak hosszak keresgélés után hoz számunkra eredményt.

Vegyünk egy példát: rákerestünk az 1967 Mustang Fastback autóra, ami persze rengeteg eredményt hozott, viszont ha például egy háttérképet keresünk, akkor ezzel még korán sincs vége a keresésnek, át kell böngésznünk rengeteg találatot. (Persze bővíthetnénk a keresést a háttérkép kulcsszóval is, de most az új funkció bemutatása a cél.)

Itt jön a képbe a tárgy szerinti rendezés. Kattintás után láthatjuk, hogy az új találati lista már csoportosítja a képeket, ezzel lerövidítve számunkra a keresgéléssel töltött időt, hiszen elég kiválasztanunk a számunkra érdekes képek csoportját a további kereséshez.

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS