Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

Drupal vs. Joomla összehasonlítás

2010 10. 20.

in Joomla tippek

Rugalmasság & megbízhatóság
– A Drupal sokkal megbízhatóbbnak, és rugalmasabbnak tűnik. A Drupal testreszabhatóságát a Joomla sajnos messze alulmúlja.
– A Joomla-t sokkal egyszerűbben használhatjuk, de előbb utóbb kiderülnek ennek a hátulütői.

Teljesítmény
– Saját tesztjeink alapján a Drupal könnyedén lekörözi a Joomla-t. A Joomla teljesítménye messze elmarad a Drupal professzionális teljesítményétől.

Szaktudás igény
– A Joomla-t  igazán könnyű működésre bírni.
– A sok leírás, videó ellenére is a Drupal sokkal több kihívást tartogat.

Sablonok
– A Joomla messze jobb sablon támogatás tekintetében, rengeteg keresőoptimalizált ingyenes, vagy prémium sablont találunk az interneten. Minden igényt kielégítenek.
– Ellenben a Drupal sablon támogatása nagyon gyér. Drupal esetében érdemesebb saját sablon készítenünk, mint a már kész sablonok közül keresgélnünk, valószínűleg ilyen módon nem is járnánk sikerrel.

Fejlesztők
– Bár limitált a rálátásunk, de a Drupal fejlesztők sokkal profibbnak, és képzettebbnek tűnnek. Az igazán jó Joomla fejlesztők elég ritkák.

Adminisztráció
– A Drupal adminisztrációs felülete elég gyenge. A Joomla sokkal inkább felhasználóbarát ilyen téren.

Tartalom menedzsment
– A Drupal taxonomia rendszere kiváló, szemben a Joomla Szekciók/Kategóriák rendszerével, mely hagy némi kívánnivalót maga után. A Joomla WYSIWYG szerkesztője viszont rendkívül egyszerűvé teszi tartalmaink szerkesztését, formázását.

Összefoglalás
– Használjuk a Joomlát, ha gyorsan, könnyedén kezelhető, szép oldalt szeretnénk felhasználói tudás birtokában.
– A Drupal-ra van szükségünk, amennyiben magasabb IT ismeretekkel rendelkezünk, és rendkívül megbízható, gyors oldalt szeretnénk.

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS