Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

5 fontos tipp Blog hálózat indításához

2010 9. 22.

in Joomla tippek,WordPress tippek

Minden komoly blogger álma, hogy egyszer egy saját blog hálózatot üzemeltessen, hiszen így mindenféle témában sikereket könyvelhetne el. Sajnos ez az álom a legtöbb blogger számára sosem válik valóra, a rengeteg buktató miatt, amellyel szembesülnünk kell blog hálózat készítésekor.

Saját blog hálózat építése egyáltalán nem könnyű feladat, minden blognak a hálózatban népszerűnek kell lennie ahhoz, hogy a hálózat is népszerű lehessen. Vizsgáljunk meg tehát néhány fontos dolgot, mielőtt hálózat építésbe kezdenénk.

Megfontolt tervezés

A legfontosabb mielőtt bármihez kezdenénk, az átgondolt, megfontolt tervezés. Tisztáznunk kell magunkban, mit szeretnénk elérni, és mindezt miképpen. Csináljunk listát a legfontosabb feladatokról, és vegyük őket sorra lépésről lépésre.

Néhány példa:

– Hány blogból álljon hálózatunk?

– Blogjaink témái?

– Bejegyzések írásának gyakorisága

– Piackutatás a többi hasonló témájú blogról

stb.

Tudatos, kemény munka

A tervezés végeztével jöhet a következő lépés. Határozzunk meg munkáinkhoz határidőket, és igyekezzünk minél jobban is betartani azokat. Természetesen a blog tulajdonosának nem csak a bejegyzések írása a feladata, ugyanannyira fontos a blog promotálása, folytonos karbantartása, kapcsolat az olvasókkal. Készítsük fel magunkat tehát arra, hogy egy igazán jó blog szerkesztése nem gyerekjáték, keményen kell dolgoznunk a sikerért.

Csapatépítés

A sikeres blog hálózat alapja természetesen a folyamatos frissítés. Napi szinten egy komolyabb blog hálózat frissítése szinte lehetetlen feladat, ha valóban értékes tartalmakat szeretnénk szolgáltatni. Fontos tehát, hogy találjunk társakat, akik segítenek a blogok menedzselése mellett a bejegyzések írásában is. Fontos, hogy társaink kiválasztásakor megbízható, minőségi írásokat produkáló embereket válasszunk!

Vezetés és szervezés

Pontos tervek készítése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy kontrollálni tudjuk csapatunkat, és mindenki megfelelően végezze munkáját. Tartassuk be a határidőket, fektessünk le alapszabályokat. Készüljünk fel az esetleges nehézségekre! (betegség, egyéb elfoglaltság) Végül, de nem utolsó sorban igyekezzünk motiválni írótársainkat!

Befektetés

Ez a tényező természetesen egyedi igények, illetve lehetőségek alapján dől el. Amit mindenképpen javasolnunk kell, az egy megbízható tárhely szolgáltató, hiszen blogunk sikerességének alapja a folyamatos rendelkezésre állás, valamint a hibamentes működés. A domain-tarhely.net már évi nettó 2500ft-tól kínál megbízható CMS rendszereket 100%-ban támogató tárhelyeket.

Ha Joomla webportál indításán gondolkozol és biztos helyen akarod tudni, 100%-ban Joomla kompatiblilis tárhelyünkről ide kattintva olvashatsz: Joomla tárhely
Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS