Domain-Tárhely.net - Minőségi tárhely és domain szolgáltatás megfizethető áron!

10 alapvető SEO tipp új weboldalak számára

2010 11. 8.

in Nem besorolt

Post image for 10 alapvető SEO tipp új weboldalak számára

Ha egy weboldallal elkészültünk, első dolgunk mindig, hogy a keresőoptimalizálás mezejére lépjünk. Maga a keresőoptimalizálási folyamat, a technikák melyeket alkalmazunk, ugyanazok függetlenül attól, hogy blogot, vagy esetleg más profilú weboldalt készítünk.

Ebben a bejegyzésben a Top 10-es keresőoptimalizálási tippjeimről fogok írni, remélhetőleg ezek alapot nyújtanak az új weboldal tulajdonosok számára is, hogy milyen úton kellene elindulniuk.

1.) Készítsünk oldaltérképet

Az oldaltérképek segítségével a keresőmotorok könnyedén feltérképezik oldalunk teljes tartalmát. Rendkívül fontos egyaránt, az új, és régebbi oldalaknak.

2.) Webmester eszközök

A Google, Bing, Yahoo keresők mind segítséget nyújtanak a webmesterek számra speciális admin felületen keresztül, hogy minél több információt tudjanak oldalukkal kapcsolatban megosztani a könnyebb keresés érdekében. Miután hitelesítettük oldalunk tulajdonjogát beküldhetjük az oldalunkkal kapcsolatos kiegészítő információkat. Rendkívül egyszerű a használata, de mégis nagyon hasznos.

3.) Blog kommentek

Kommenteljünk különböző oldalakon a témához kapcsolódóan, és rejtsük el a kommentben oldalunk elérhetőségét. Semmiképp ne vigyük túlzásba, és ne tűnjön spammelésnek, mert ezek büntetést vonnak maguk után.

4.) Közösségi megosztás

Helyezzünk el oldalunkon, a tartalmak mellett, megosztási gombokat, melyek megkönnyítik látogatóink dolgát, hogy népszerűsítsék bejegyzéseinket.

5.) Twitter

Regisztráljuk a Twitteren, és tegyünk szert minél több követőre. Kiemelkedően nagy jelentőséggel bír, ha oldalunknak nagy, és folyamatos követő/látogató bázist tudunk biztosítani.

6.) Facebook

Legyen oldalunknak saját Facebook profil oldala, ez manapság már létszükség. A lehető legtöbb látogatóra a Facebook segítségével tehetünk szert. A Like gombok segítségével hihetetlenül gyorsan terjedhet oldalunk egy-egy bejegyzése.

7.) Linképítés

Igyekezzünk minél több releváns bejövő linkre szert tenni. Minél több oldalról mutat link hozzánk, annál relevánsabbnak fogja a keresőmotor értékelni oldalunkat.

8.) Tudassuk az emberekkel oldalunk létezését

Használjuk bátran a nyomtatott médiákat, hirdetéseket. A Google Adwords segítségével pedig, elég olcsó, igen sok reklámra tehetünk szert.

9.) Linkgyűjtemények

Helyezzük el oldalunkat a lehető legtöbb kapcsolódó, releváns gyűjteményben. Remek bejövő linkként szolgálnak, és ráadásul látogatókat is irányítanak hozzánk. Fontos, hogy megfontoltan töltsük ki az oldalunkra vonatkozó adatokat.

10.) Ne hagyjuk abba!

A legegyszerűbb, és talán legfontosabb dolog, hogy a keresőoptimalizálás nem egynapos feladat. Elhanyagolásával, rendkívül nagy károkat okozhatunk oldalunk látogatottságának alakulásában.

Előző cikk:
Következő cikk:
Szólj hozzá!
Virtuális szerver, Linux VPS